Από μικρή ηλικία θυμάμαι, ήμουν φίλαθλος με μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, και πάντα το μεγάλο μου παράπονο ήταν γιατί η χώρα μας τα πάει τόσο καλά στο Μπάσκετ και σε άλλα αθλήματα ενώ στο ποδόσφαιρο ΟΧΙ! Αν κανείς αναρωτηθεί πραγματικά προβληματίζεται, καθώς στατιστικά το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών ασχολείται με το ποδόσφαιρο, καθώς και πληθυσμιακά σαν κράτος ο πληθυσμός μας θα μπορούσε να προσφέρει μια αξιόλογη εθνική ομάδα.

Πολλοί θα αρχίσουν να λένε ότι φταίει η κουλτούρα προπονητών, ή ότι έχουμε χτίσει με τα χρόνια μια φιλοσοφία άμυνας που αδυνατούμε να ξεφύγουμε, μέχρι και αδιαφορία αθλητών που δεν αγαπάνε το εθνόσημο και αγωνίζονται μόνο για τα λεφτά. Για εμένα όλα αυτά είναι δικαιολογίες ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, επιδερμικών σχολιασμών που δεν κατανοούν το πραγματικό πρόβλημα και αρκούνται σε αρνητικούς σχολιασμούς.

Η αλήθεια είναι απλή, όταν στο άθλημα έχουν μπει εμπειρικοί παίχτες που απλά εφαρμόζουν ότι θυμούνται από τις καλές τους εποχές, όταν άνθρωποι από διάφορους κλάδους ανακατεύονται και έχουν άποψη που μετράει, τότε δημιουργείται μια σαλάτα που δεν βγάζει νόημα. Στον αθλητισμό πρέπει να ασχολούνται επαγγελματίες του χώρου που κατανοούν τα προβλήματα έχουν πλάνο και μπορούν να δώσουν τα σωστά θεμέλια στους μελλοντικούς αθλητές.

Στα περισσότερα αθλήματα όπως ο στίβος, το μπάσκετ αν δεν έχεις τα ανάλογα πτυχία και γνώση, δεν μπορείς να εργαστείς σε ομάδα, πράγμα που βοήθησε να υπάρχει ένα καλό επίπεδο και μελλοντικά να έχουμε επιτυχίες. Όμως για ένα περίεργο λόγο αν έχεις κλωτσήσει ένα τόπι όταν ήσουν μικρός, διαθέτεις την κατάλληλη γνώση να είσαι προπονητής σε αυτή τη χώρα!

Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω στο θέμα γιατί όλοι μας έχουμε εμπειρίες από γραφικούς τύπους των γηπέδων, άρα δεν έχει νόημα να πλατειάζω.

Αυτό που θέλω να πω σε αυτό το άρθρο είναι να μαζευτούν οι άσχετοι, ξυλοκόποι που το παίζουν γνώστες, να μαντρωθούν οι άσχετοι αθλητικοί αρθρογράφοι που αποθεώνουν και κράζουν εύκολα όποιον τους αρέσει. Και επιτέλους να μπούνε άνθρωποι με γνώση που θα θέσουν τις σωστές βάσεις στην νέα γενιά, γιατί μην ξεχνάμε ποτέ τη σοφή παροιμία το “Το ψάρι από το κεφάλι μυρίζει (ή βρωμάει)”.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας