Αντιμέτωπη με μπαράζ καταλήψεων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και σχολών βρίσκεται η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εισβολή αστυνομικών στην πρώην ΑΣΟΕΕ,  ο εγκλωβισμός δεκάδων φοιτητών που είχαν εισέλθει προκειμένου να σπάσουν το «λοκ άουτ» της Συγκλήτου καθώς και οι εικόνες με αστυνομικούς να χτυπούν στην Πατησίων αναίτια φοιτήτριες, προκάλεσαν την έκρηξη της σπουδάζουσας νεολαίας.

Καταλήψεις

Από χθες ξεκίνησαν – μετά από γενικές συνελεύσεις – μπαράζ καταλήψεων σε σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Οικονομικό πανεπιστήμιο αλλά και την καταπάτηση του ασύλου από τους αστυνομικούς, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατάληψη έως και την Κυριακή έχουν αποφασίσει οι φοιτητές σε όλες τις σχολές του ιδρύματος ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αρκετά τμήματα στο Αριστοτέλειο (Φιλολογίας, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ.α.).

Αποφάσεις για καταλήψεις υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (Βιολογίας, Μαθηματικό, Πολιτικών Μηχανικών κ.α.) ενώ σήμερα θα υπάρξουν και νέες συνεδριάσεις φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις.

Mηδενική ανοχή της ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει πιστά το δόγμα μηδενικής ανοχής ενάντια σε όσους θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αλλά και σε αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτός από την «παρέμβαση» στην ΑΣΟΕΕ συνεχίζει να εκκενώνει κατειλημμένα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ρίχνοντας το βάρος στα Εξάρχεια. Χθες, άλλη μία επιχείρηση οδήγησε στην εκκένωση κτιρίου στην οδό Μπουμπουλίνας όπου είχαν βρει καταφύγιο 138 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θέλουν να κερδίσουν το «στοίχημα» της Κυριακής και να απομονώσουν ακραία στοιχεία που θα επιχειρήσουν να κάνουν επεισόδια και να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης.

Πηγή:in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας