Στην Αυστρία ο Ντάγκμαρ Σμιντ, πρόεδρος της Vienna Sport Union και της Γυμναστικής Ομοσπονδίας της Βιέννης απευθύνει έκκληση για βοήθεια καθώς ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθεί 500%, ενώ το κόστος του φυσικού αερίου θα φτάσει σε εξαψήφια νούμερα.

«Θα πρέπει να κλείσουμε το γυμναστήριο», λέει. Μαζί του συμφωνεί ο πρόεδρος της αυστριακής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Μάρτιν Ονεμπεργκ, αφού οι αθλητές αγωνίζονται σε κλειστές σάλες τον χειμώνα.

«Αν δεν λάβουμε σύντομα βοήθεια δεν πρόκειται να ανοίξουν τον χειμώνα. Τότε το τένις στην Αυστρία θα γίνει άθλημα των έξι μηνών».

Απαισιόδοξος για το μέλλον είναι και ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Αρνο Πάιεκ. «Αν δεν ελέγξουμε αυτή την εξέλιξη τότε όχι μόνο η κολύμβηση αλλά όλος ο αθλητισμός στην Αυστρία θα έχει δυσοίωνο μέλλον».

Στη Γαλλία η διαχειρίστρια εταιρεία Vert Marine έκλεισε ήδη 29 δημόσια κολυμβητήρια στα οποία είχε αναλάβει τη διεύθυνση γιατί το κόστος για την ενέργεια εκτοξεύτηκε από τα 15 εκατ. στα 100 εκατ. ευρώ.

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας