Το Κίεβο αποκλείει προς το παρόν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και την πραγματοποίηση μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εν συντομία, η ίδια η διαπραγματευτική διαδικασία και μια συνάντηση ενώπιος ενωπίω ανάμεσα στους προέδρους, δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε τρεις λόγους για τους οποίους οι συνομιλίες θα ήταν άσκοπες στο στάδιο αυτό, αρχίζοντας από το ότι η Ρωσία θα προσπαθούσε να διατηρήσει και να νομιμοποιήσει τα εδαφικά κέρδη της.

Δεύτερον, η διατήρηση του στάτους κβο θα έδινε στη Μόσχα περιθώριο να ανασάνει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά μήκος των νέων γραμμών του μετώπου.

Και τρίτον, η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε στο ουκρανικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου και ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, συμπεριλαμβανομένου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις θα είναι δυνατές μόνο όταν τα ρωσικά στρατεύματα θα έχουν αποσυρθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Τότε το ποσό των αποζημιώσεων και η παράδοση των εγκληματιών πολέμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας