Ένταση και ρίψη χημικών μέσα από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό.

Πριν από λίγο εργαζόμενοι επιχείρησαν να ρίξουν τα κατεβασμένα ρολά από το υπουργείο Εργασίας και αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών μέσα από τις κλειστές πόρτες. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον υπουργό. «Δεν θα κάνουμε πίσω» απαντούν οι εργαζόμενοι. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας και ζητούν να θέσουν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους λόγω της πανδημίας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν άτομα από διάφορες συλλογικότητες του χώρου, που λένε όχι στις απολύσεις και δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Κινητοποιήσεις και στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην Κάμαρα πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, το οποίο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν αθέμιτες πρακτικές των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, όπως ελαστική και απλήρωτη εργασία, απολύσεις κ.ά, ενώ υποστήριξαν ότι τα χρήματα που «μοιράζουν στο κεφάλαιο» το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέτρα αναπλήρωσης του εισοδήματος, «απλώς χρυσώνουν το χάπι» και δεν αρκούν για να διορθώσουν το πρόβλημα της ανεργίας και της περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων στους δύο κλάδους. «Γι’ αυτό κι εμείς λέμε, ο καπιταλισμός είναι ο ιός. Αυτό το σύστημα δεν φτιάχνεται, δεν γιατρεύεται. Έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης. Ακολούθησε πορεία επί της Εγνατίας, που ολοκληρώθηκε έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου έγινε επικόλληση του πλαισίου δράσης του ΣΕΤΕΠΕ και των αιτημάτων.

Πηγή: www.lifo.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας