Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο δημαρχείο Ηλιούπολης χτες το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες διαπληκτίστηκαν με τον δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο και μια εκ των συνεργατών.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς ενώ στο σημείο έσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ και προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Ο Ρουβίκωνας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, εισέβαλε με αφορμή την κατάρρευση γερανογέφυρας κατά τη διάρκειας έργων αλλά και για ένα άλλο ατύχημα με εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας, όταν έπεσε στα χέρια της κάδος που έφυγε από το μηχανισμό ανύψωσης απορριμματοφόρου.

«Η βασική ευθύνη ωστόσο βαραίνει αποκλειστικά τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βαλασόπουλο, καθώς δε μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ένα πλήθος παρατυπιών και παραβάσεων, μικρών και μεγάλων, τυπικών και ουσιαστικών.
Κάθε θάνατος, κάθε τραυματισμός, κάθε ακρωτηριασμός, κάθε στιγμή που κατά τύχη κάποιος δεν σκοτώνεται, σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι για τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, και το πιο εξοργιστικό απ΄ όλα αυτά, είναι ότι κανείς από αυτούς δεν καθαιρείται, δεν ελέγχεται, κανείς από αυτούς δεν λογοδοτεί. Δεν μένουμε στις κούφιες διαμαρτυρίες και τις γενικόλογες καταγγελίες. Οι εργατικές δολοφονίες και οι τραυματισμοί σε κάθε κλάδο εργασίας, περνάνε από τις στήλες των ΜΜΕ σαν μια ακόμα είδηση της καθημερινότητας ενώ τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονται καν.

Δεν αναμένουμε τίποτα από τα αστικά δικαστήρια, τις υποσχέσεις των κομματαρχών, τους επαγγελματίες αντιπροσώπους “του λαού”. Να τελειώνουμε με τις μακάβριες λίστες ανθρώπων μεταναστών και ντόπιων, που τραυματίζονται ή σκοτώνονται για το μεροκάματο», αναφέρει η ανακοίνωση.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments