Η συχνή γυμναστική και η αποφυγή της καθιστικής ζωής φαίνεται πως είναι πιθανό να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, όπως αναφέρει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η εν λόγω επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, αναφέρει πως βρέθηκαν ενδείξεις πως τα μεγαλύτερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και ο λιγότερος χρόνος καθιστικής ζωής, μειώνουν τον κίνδυνο νόσησης από καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, «βλέπουν» πως υπάρχει πλέον μια σαφής σχέση αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ της άσκησης και της μείωσης του κινδύνου.

Οι ίδιοι, ανέλυσαν στοιχεία με δείγμα περισσότερες από 131.000 γυναίκες, από τις οποίες οι 69.838 είχαν όγκους που είχαν αρχίσει να εξαπλώνονται, οι 6.667 είχαν όγκους τοπικούς, ενώ υπήρξε και μια ομάδα σύγκρισης 54.452 γυναικών χωρίς καρκίνο του μαστού.

Από τα αποτελέσματα συμπέραναν πως η συνολική σωματική δραστηριότητα, συσχετίστηκε με περίπου 40% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ η έντονη σωματική δραστηριότητα, τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, συσχετίστηκε με 38% μικρότερο κίνδυνο.

Η επιστήμη μας καλεί να κόψουμε αυτή τη συνήθεια για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Unsplash

Από την άλλη πλευρά, η καθιστική ζωή φαίνεται να συσχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ορισμένων τύπων του καρκίνου. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, η καθιστική ζωή σχετίστηκε με… 104% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ενός τύπου καρκίνου που είναι μη θεραπεύσιμος ή και έχει κακή πρόγνωση.

Ακόμα ένας λόγος να ξεσπάσουμε λίγο περισσότερο στη γυμναστική, δε νομίζετε;

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας