«Είχαν έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια», τα οποία γίνονταν δωρεά στην Οργάνωση. Αποκαλύψεις για τη δράση της Κιβωτού του Κόσμου έκανε η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη.

Μια καλοστημένη φάμπρικα είχε στήσει η Κιβωτός του Κόσμου με τις δωρεές, οι οποίες ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλες εταιρίες, ομογενείς, σχολεία, σύλλογοι, και πολλοί απλοί άνθρωποι έδιναν όχι μόνο χρήματα αλλά δώριζαν ακίνητα, και οικόπεδα, προκειμένου τα παιδιά που ζουν εκεί να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Πολλοί είναι εκείνοι που παραξενεύτηκαν από τις «απαιτήσεις» του ιδρύματος, ανάμεσα τους και η καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη, η οποία αποκάλυψε ότι η ΜΚΟ έβαλε όρο όταν ο σύζυγός της θέλησε να κάνει δωρεά ορισμένα κτίρια.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στη Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά. Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια», είπε η σχεδιάστρια.

Ο Κώστας Λούλης βιομήχανος από το Βόλο που δώρισε δύο σπίτια περίπου 3.000 τ.μ. σε οικόπεδα συνολικής έκταση 25 στρεμμάτων είπε στο Mega: «Πραγματικά δεν είμαι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος από την εξέλιξη η οποία υπάρχει και πάνω από όλα προβληματίζομαι για το μέλλον αυτών των παιδιών».

Αντίστοιχα, η Μίνα Σπυρπούλου – Καρέλια, χήρα του βιομήχανου Καρέλια δώρισε οικόπεδο 32 στρεμμάτων με 2 ακίνητα στην Καλαμάτα.

Η ίδια δήλωσε: «Δωρίσαμε το σπίτι μας στην Κιβωτό του Κόσμου, γιατί πιστεύαμε ότι θα υπάρχει κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές οι οποίες δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί».

Η Κύπρια δισεκατομμυριούχος Κλέλια Χατζηιωάννου έδωσε το Πάσχα του 2018 άγνωστο χρηματικό, ενώ η επιχειρηματίας Δήμητρα Κατσαφάδου χάρισε το σπίτι της και τώρα επιθυμεί μετά τις εξελίξεις επιθυμεί να παγώσει τη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος μετά τη «βροχή» καταγγελιών εις βάρος του. «Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» είπε στο Star.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου από την πλευρά τους κάνουν λόγο για θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα. «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν έκανα κακό στα παιδιά», λέει ο πατήρ Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Ιρακινός πρόσφυγας έγινε το δεξί χέρι του Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου: 28 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια από δωρεές στον Αντώνιο

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας