Το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε εκ νέου άνοδος κρουσμάτων στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, ενώ και μία νέα εστία στην Καβάλα, έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τις περιοχές που μπαίνουν στο στόχαστρο των επιδημιολόγων.

Χθες εντοπίστηκαν επτά νέα κρούσματα στην Καβάλα, που αποτέλεσαν συνέχεια των τεσσάρων της προηγούμενης ημέρας, με την πόλη της βόρειας Ελλάδας να ακολουθεί σε αριθμό κρουσμάτων την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Αν προστεθεί μάλιστα το γεγονός πως στην πόλη της Καβάλας πριν μία εβδομάδα εντοπίστηκαν και κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου, η περιοχή χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Κορωνοϊός: 52 κρούσματα σε δύο ημέρες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η κατάσταση στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη είναι η πλέον ανησυχητική για τους λοιμωξιολόγους αυτό το διάστημα. Μέσα σε δύο 24ωρα έχουν εντοπιστεί 52 κρούσματα συνολικά, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από τότε που ξέσπασε η πανδημία στην χώρα. Χθες μόνο, τα 29 από τα 57 συνολικά κρούσματα προέρχονταν από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Υποχρεωτική μάσκα σε κλειστούς χώρους και πρόστιμα για τους παραβάτες

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ τα μέτρα για την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, προσπαθώντας να περιορίσει, όσο το δυνατόν, την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, υποχρεωτική καθίσταται σύμφωνα με όσα προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, η χρήση μάσκας για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που εξυπηρετούν το κοινό, ενώ σε ισχύ είναι και το διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για τους παραβάτες, όσους δηλαδή δεν κάνουν χρήση μάσκας στους χώρους που αυτή είναι υποχρεωτική.

Συνολικά το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 57 κρούσματα σε όλη τη χώρα, με τα 13 από αυτά να είναι «εισαγόμενα», όρος που χρησιμοποιείται για ανθρώπους που επισκέπτονται την χώρα μας από το εξωτερικό. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται ως εξής:

δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 57 κρούσματα

«Ανακοινώνουμε 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.336, εκ των οποίων το 54,4% αφορά άνδρες.
1.212 (28,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 (49,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πηγή: iefimerida.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας