Με βασικό θέμα την πανδημία του κορωνοϊού συνεδριάζει αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, εισηγήσεις θα κάνουν οι κ.κ. Κικίλιας, Χρυσοχοΐδης, Πλακιωτάκης.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανόνες και ευχαρίστησε για αυτό.

Το μέτρο, τόνισε, ελήφθη για να «κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό».

Η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων ισχύει από σήμερα στις 6 το πρωί και αφορά όλη την επικράτεια. Η απαγόρευση ισχύει επίσης για χώρους όπως παιδικές χαρές, οργανωμένοι χώροι άθλησης, μαρίνες, πάρκα και άλση.

Την εφαρμογή του μέτρου επιτηρεί η Ελληνική Αστυνομία, η δημοτική αστυνομία και Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των δομών υγείας.

Επίσης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένη σε περιορισμένη συχνότητα.

Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε επίσης στους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα και έως τις 15 Απριλίου για την είσοδο από την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανέφερε, μέχρι 15 Απριλίου σταματούν όλες οι πτήσεις από την Τουρκία, καθώς και οι θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γείτονα χώρα. Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία για προληπτικούς λόγους υγείας.

Εξαίρεση από το μέτρο αποτελούν οι Έλληνες πολίτες, όσοι κατέχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας, τα πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, αλλά και τα φορτηγά οχήματα και πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Η κα Πελώνη ανακοίνωσε επίσης ότι σταματούν μέχρι τις 15 Απριλίου και οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για προληπτικούς λόγους.

Αναφερόμενη στο σύστημα Υγείας, τόνισε πως ενισχύεται καθημερινά, αλλά συμπλήρωσε πως λόγω της πανδημίας κρίνεται αναγκαία και η εθελοντική συμμετοχή από όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

 

Επίσης σε εφαρμογή έχουν τεθεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ εντός περιμέτρου που θα ορίσει η αστυνομία, όπως υπογράμμισε η κα Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε αν βρίσκεται στο τραπέζι γενική απαγόρευση πτήσεων προς τη χώρας μας. Απάντησε ότι ήδη έχουν τεθεί περιορισμοί για συγκεκριμένες χώρας από και η κίνηση είναι ήδη πολύ μειωμένη. Αν αποφασιστούν, πρόσθεσε, σε συνεργασία με τους επιστήμονες, περαιτέρω μέτρα, αυτά προφανώς και προφανώς θα ληφθούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος στο εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας και απηύθυνε έκκληση για εθελοντές στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

 

Πηγή: www.athensvoice.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας