Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 99 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1613. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 121 προέρχονται από το πλοίο Ελ. Βενιζέλος.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 6 καταγεγραμμένους θανάτους. Η Ελλάδα θρηνεί 59 ανθρώπους, 49 άνδρες και 10 γυναίκες, το 95% εκ των οποίων, είχαν υποκείμενο νόσημα ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 92 ασθενείς, 69 άνδρες και 23 γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 335 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 563 αποτελούν επαφές ήδη γνωστού κρούσματος.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακοί έλεγχοι για κορωνοϊό.

Στα αισιόδοξα μηνύματα της ημέρας περιλαμβάνεται πολύ πρόσφατη δημοσίευση από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, που αφορά σε νέο πειραματικό φάρμακο για την καταπολέμηση και πρόληψη του κορωνοϊού. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο αποτελεσματικό απ’ όλα τα υπόλοιπα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.

Ειδική αναφορά έκανε ο λοιμωξιολόγος και για τα ζώα συντροφιάς τονίζοντας ότι αν και έχει αποδειχτεί η παρουσία του ιού σε μια γάτα στο Βέλγιο και 2 σκύλους στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι σε υψηλή ποσότητα για να μολύνουν ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια για να κάνουμε ελέγχους και είμαστε ευγνώμονες στους επιστήμονες που συνεργαζόμαστε και είμαστε σε επικοινωνία για τη διενέργεια των ελέγχων με τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης τα σχετικά αισιόδοξα μηνύματα που προκύπτουν από τους τελευταίους ελέγχους, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είμαστε στο “τέλος της αρχής” της επιδημίας είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.news247.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας