Σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και  την Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης  που εξήγγειλε η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει και ενημερώνοντας καθημερινά τους πολίτες μέσω της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ.

Τα άμεσα αντανακλαστικά του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη τόσο με τις εισηγήσεις του προς την κυβέρνηση όσο και με τα άμεσα μέτρα που έλαβε η Περιφέρεια Αττικης έχουν συμβάλει αποτελεσματικά στο να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και να διευκολύνουν τόσο τους πολίτες της Αττικής όσο και τις υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε το κλείσιμο των σχολείων και διενήργησε μέσω της διεύθυνσης υγειονομικού ελέγχου και περιβαλλοντικής Υγιεινής απολυμάνσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και κρατικά κτήρια ενώ παράλληλα προμήθευσε τις υπηρεσίες με όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως μάσκες γάντια και αντισηπτικά ενώ ταυτόχρονα διενεργούνται αδιάκοπα υγειονομικοί έλεγχοι  καθώς και έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε όλο το λεκανοπέδιο.

Η περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εικοσιτετράωρη επικοινωνία με τους πολίτες μέσω του αριθμού 1110 στον οποίο όλοι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν για να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορονοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Προληπτικά μέτρα έχουν παρθεί σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα σε αυτές που εξυπηρετούν το ευρύ κοινό όπως οι διευθύνσεις μεταφορών με διαρκή ανάπτυξη των ηλεκτρονικών εφαρμογών για την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πρωτοποριακό σύστημα τηλεψυχιατρικής είναι στη διάθεση των πολιτών από την περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την ψυχολογική υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια Αττικής και το «όλοι μαζί μπορούμε» σε συνεργασία με τους δήμους διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Κυβέρνηση, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Εντεταλμένους συμβούλους  και όλα τα στελέχη και το προσωπικό της περιφέρειας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα επιμελητήρια και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του πληθυσμού απο τον Κορονοϊό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε αποκλειστικά στο politicnews

ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Κίμωνας Λογοθέτης.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας