«Ιδιωτική» επίσκεψη του Σεντόπ για το μνημόσυνο του ψευτομουφτή 

Επίσκεψη αστραπή, η οποία «βαπτίζεται» – όπως άλλωστε συνηθίζεται – ως ιδιωτική πραγματοποίησε την Πέμπτη (22/09) στην Ξάνθη ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XanthiNea.gr.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του περιελάβανε επαφές με τον νέο ψευτομουφτή καθώς και επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Μετέ, του μέχρι πρότινος ψευτομουφτή Ξάνθης, αλλά και επίσκεψη στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης. Η κινητοποίηση από πλευράς της Αστυνομίας ήταν μεν διακριτική, αλλά παράλληλα και αισθητή, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.

Η Ξάνθη, φυσικά, δεν ήταν ο μόνος σταθμός της «ιδιωτικής» περιοδείας του προέδρου της τουρκικής Βουλής, καθώς το πρόγραμμά του περιελάβανε και αντίστοιχες επαφές στην Κομοτηνή, τόσο στο Τουρκικό Προξενείο όσο και με στελέχη της μειονότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χρονικό σημείο της επίσκεψης δεν είναι τυχαίο, μιας και πραγματοποιείται εν μέσω των σκληρών και διαρκών προκλήσεων της Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, ενώ ως γνωστόν ο Μουσταφά Σεντόπ είναι πλήρως συντασσόμενος με τη γραμμή Ερντογάν και σκληροπυρηνικός αυτής.

Αλγεινή εντύπωση έκανε και η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα προκαλώντας πολιτική διαμάχη.

Διαβάστε ακόμα

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας