Με σκοπό να παρουσιάσει ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για «δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από το περιβάλλον του, ανεβαίνει στην 86η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλία στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραθέσει έξι εθνικές προτεραιότητες για το κόμμα του, αλλά και την προοδευτική κυβέρνηση που οραματίζεται ότι θα προκύψει την επομένη των εκλογών – όποτε και αν αυτές γίνουν- με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που μέσα στην υπαρκτή διεθνή συγκυρία, γιγαντώνονται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Τα ίδια πρόσωπα, κάνουν λόγο για έξι εθνικές προτεραιότητες που αποτελούν πλήρως επεξεργασμένες προγραμματικές δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες θα αποτελέσουν και τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων στην πορεία προς τις κάλπες.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας θα βασίζεται τόσο σε εθνικούς πόρους, όσο και σε κοινοτικούς, μέσα από την δικαιότερη ανακατεύθυνση των σημαντικών πόρων του Ταμείου

Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 21-27, καθώς και σε μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές τομές.

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες είναι:

1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.

2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ

4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ

6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Είναι σαφές ότι θα το εν λόγω πρόγραμμα επικεντρώνεται στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά. Προφανώς, ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει εκτός από τους ασθενέστερους και για την αποκατάσταση αδικιών για τη μεσαία τάξη, που βλέπει τις διαψεύσεις των υποσχέσεων Μητσοτάκη να διαδέχεται η μία την άλλη, όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Σχετικές ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Μαδούν τη «μαργαρίτα» για το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Παρακολουθήσεων συνέχεια – «Αγριεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την «καταιγίδα» Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι θέλουν δύο κατώτατους μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας