Το σχέδιο για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας παρουσιάζει με δυο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβίωσης και ενοποίησης του ιστορικού κέντρου, που θα δημιουργήσει διαδρομές που θα ενώνουν για πρώτη φορά τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, τους παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς θησαυρούς της και θα επιστρέψει την πόλη στην υπηρεσία των κατοίκων και των επισκεπτών της, αλλάζοντας την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του έργου

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας – και μάλιστα με ευρύτατη πλειοψηφία – για τη δημιουργία του Μεγάλου Περίπατου της πόλης έγινε μετά την λεπτομερή παρουσίαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από τον Συγκοινωνιολόγο Καθηγητή Γιώργο Γιαννή, επικεφαλής της ομάδας Συγκοινωνιολόγων που έχει συσταθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τον συγκεκριμένο σκοπό, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν αναλυτικά και δόθηκαν απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα σχετικά με:

– Τους στόχους και το πλαίσιο της επέμβασης

– Τις συνθήκες κυκλοφορίας σήμερα στην Αθήνα και διεθνώς

– Τις κυκλοφοριακές επεμβάσεις για την υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου

– Την εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων

Ο Καθηγητής Γιώργος Γιάννης αναφέρθηκε τέλος, διεξοδικά στα συμπεράσματα από τα οποία προκύπτουν σημαντικά οφέλη για όλους από τις επεμβάσεις στην κινητικότητα στην πόλη.

Πηγή: www.protothema.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας