Οι νέες αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις πονοκεφαλιάζουν τους μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι ακόμη δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα ισχύει με το μηχανογραφικό τους.

Περίπου 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου προβληματίζονται καθώς δεν έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Παιδείας τι θα ισχύσει τη δική τους χρονιά. Οι μαθητές καλούνται, μετά τη λήξη της χρονιάς, τον ερχόμενο Ιούλιο, να συμπληρώσουν ένα πρώτο μηχανογραφικό με 10 τμήματα, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οσον αφορά τα νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με το γνωστικό τους αντικείμενο όσο όμως και για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», οι μαθητές των ΕΠΑΛ βλέπουν ΤΕΙ να καταργούνται, καθώς εκείνοι μπαίνουν στα τμήματα αυτά με 20%. Με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι θέσεις αυτές μειώθηκαν κατά 1.143, ενώ αναμένονται και άλλες συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία, ζήτημα που έχει εγείρει αντιδράσεις.

Αντιδράσεις, πάντως, υπάρχουν και σχετικά με τον βαθμό του απολυτηρίου που θα προσμετράται στην εισαγωγή στα ΑΕΙ κατά 10%. Ερωτήματα υπάρχουν και για το εάν οι μαθητές θα μπορούν να δώσουν μαθήματα που δεν είναι στο δικό τους επιστημονικό πεδίο, θέλοντας να έχουν πρόσβαση σε άλλα τμήματα.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments