Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγούν, με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή μετατάσσουν άμεσα στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς (στους 2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες! Επιπλέον, ζητούν από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου να τους ενημερώσει γιατί αρνείται την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

«Με τροπολογίες νύκτα η κυβέρνηση μοιράζει εκλογικά επιδόματα, ρουσφέτια, αποψιλώνουν από 526 τραυματιοφορείς τα νοσοκομεία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικά παιχνίδια με σκοπό το κομματικό όφελος.

«Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας», αναφέρουν.

Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα, κάνουν ρουσφέτια, εγκαθιδρύουν το πελατειακό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους με τροπολογίες που περνάνε νύκτα στην Βουλή», προσθέτουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και διερωτώνται γιατί οι μετακινήσεις προς τους δήμους ήταν απαραίτητες, γιατί συμβαίνουν τώρα, στο παρά ένα των εκλογών: «Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης;

Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία;

Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης», καταλήγουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περίπου 300 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας όλης της επικράτειας με πανό και πλακάτ αλλά και με δυο ασθενοφόρα, κινούνται μέσω της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, η κυκλοφορία στο καθοδικό ρεύμα της οποίας έχει διακοπεί.

Επίσης, στο κεντρικό πανό τους εμφανίζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως “Μαυρογιαλούρο” και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ως τον κομματάρχη του “Γκρούεζα”, από την ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο». Μάλιστα, πραγματοποιούν στάση στο άγαλμα του Δρομέα, έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον.

Εκεί κατέθεσαν λουλουδια (!) τονίζοντας πως είναι αντίθετοι στο ξεπούλημα αγαλμάτων και εθνικών συμβόλων, σε μια σαφή αναφορά στα σενάρια περί ανταλλαγής του Δρομέα με άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια.

 

Φτάνοντας στο ύψος της αποκλεισμένης από κλούβες Ηρώδου Αττικού τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σταμάτησαν και κατέθεσαν συμβολικά στον φραγμό ομοιώματα ασπίδων των ΜΑΤ και γκλοπ, θέλοντας να καταδείξουν την αντιμετώπιση που τυγχάνουν όταν ζητούν συνάντηση με στελέχη της κυβέρνηση αλλά και εξ αιτίας των διώξεων που τους ασκούνται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δυο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αποκλεισμένες είναι και οι οδοί Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου.

Έξω από τη Βουλή (η οποία επίσης φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ) τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ τοποθέτησαν μια κάλπη με την επιγραφή “Κάλπη Ρουσφέτια” και “Καλπολάκης”.

Στο υπουργείο Εργασίας η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ, ζητούν συνάντηση με την κυρία Αχτσιόγλου προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους (για καθαρίστριες, τραυματιοφορείς και ΒΑΕ).

Ωστόσο  το αίτημα τους για συνάντηση με την υπουργό απορρίφθηκε, καθώς  απουσιάζει.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments