«Έφυγε από τη Λιβύη με παιδαριώδη τρόπο», λέει ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Παιδαριώδης η συμπεριφορά του Δένδια στη Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος κόμματος του Ερντογάν, σε μια νέα χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε κατά της χώρας μας και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Η Άγκυρα είναι φανερό πλέον ότι έχει εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Σε νέο παραλήρημα από τη μεριά της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως «θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν», αναφερόμενος στο περιστατικό του υπουργού Εξωτερικών στην Τρίπολη.

«Ας εξηγήσουμε την κατάσταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Τολμώ να καταθέσω ότι μια τέτοια άθλια κατάσταση σπάνια συναντάται. Ήταν έτοιμος να κατέβει από το αεροπλάνο, αλλά τελικά δεν κατέβηκε. Έφυγε με έναν παιδαριώδη τρόπο. Όταν δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης, πήγε στη Μάλτα», είπε.

«Αγωνιούν επειδή σε περίπτωση που γίνει η προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας και τα παράνομα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά ο Τσελίκ, ξεχνώντας την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. «Ο (Δένδιας) δεν πήρε αποτέλεσμα στη Λιβύη, και ούτε θα πάρουν κάποιο αποτέλεσμα», προσέθεσε.

Μάλιστα, κορύφωσε την προκλητική ρητορική του λέγοντας ότι η Ελλάδα κάνει «εξωτερική πολιτική τσαντιριού».

«Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να ασκείται με τέτοιες παράλογες κινήσεις; Το μόνο κίνητρό τους είναι να ενεργούν μόνοι τους ενάντια στην Τουρκία. Κάναμε πλάκα μεταξύ μας ότι αύριο το πρωί ο Δένδιας θα πάει αλλού. Αυτή είναι μια εξωτερική πολιτική τσαντιριού. Όλοι ξέρουν η Ελλάδα ότι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι. Σημειώνουμε τι έκαναν κατά της Τουρκίας. Θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα μπορέσουν να προσγειωθούν γιατί θα αιωρούνται στον αέρα», είπε.

Για την Φινλανδία και τη Σουηδία το στέλεχος του AKP διεμήνυσε πως «όταν θα θεωρήσουμε πως μας ικανοποιούν οι νομικές αλλαγές τις οποίες θα κάνουν τότε με χαρά θα πούμε το ‘ναι’. Όμως όσο δεν συμβαίνει αυτό και δεν μας ικανοποιούν δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε την έγκριση μας».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε ακόμα:

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας