Μικρή κάμψη εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι συστηματικές ηλεκτρονικές αγορές των καταναλωτών στη χώρα μας, οι οποίες είχαν εμφανίσει ραγδαία ανάπτυξη μέσα στην πανδημία. Παραμένουν ωστόσο πολλαπλάσιες σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το 2020. 

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών η οποία διεξήχθη την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2022, η πτώση αυτή αποδίδεται αφενός στη «διόρθωση» που παρατηρείται έπειτα από τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στις ηλεκτρονικές αγορές της προηγούμενης διετίας και αφετέρου στην τάση αναβολής αγορών αλλά και στη γενικότερη μείωση του όγκου αγορών από τους καταναλωτές το τελευταίο εξάμηνο λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει το ΙΕΛΚΑ μετά την ιδιαίτερα απότομη αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η οποία ανέβασε τη διείσδυση των ηλεκτρονικών αγορών στο 50% γενικά και στο 12% για τα είδη παντοπωλείου, η περίοδος 2021-2022 έφερε μία σταδιακή διόρθωση σε ποσοστά 36% και 9% αντίστοιχα.

Source link

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας