Σε αναδίπλωση φαίνεται πως οδηγείται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα όσο αφορά στην απόφασή του για δήμευση οικοπέδων των Ελλήνων της Χειμάρρας καθώς το Σάββατο αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της αλβανικής εφημερίδας της κυβερνήσεως ΦΕΚ με το οποίο θα δινόταν το «πράσινο φως» για αυθαίρετη κρατικοποιήση οικοπέδων που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς.

Η Αθήνα είχε προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως θα μπλοκάρει τη διαδικασία για ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που επιβεβαιωνόντουσαν οι πληροφορίες ότι η αλβανική κυβέρνηση θα προχωρούσε σε δήμευση περιουσιών των Ελλήνων στη Χειμάρρα, γεγονός το οποίο φαίνεται πως «ταρακούνησε» τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πάντως, επί του παρόντος, κρατάει «μικρό καλάθι» και περιμένει να δει αν η κίνηση της αλβανικής κυβέρνησης με την απόσυρση του επίμαχου ΦΕΚ θα βάλει τέλος στις προσπάθειες δήμευσης ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα ή πρόκειται για μία ακόμη «ντρίπλα» από πλευρά Αλβανίας.

Η οργάνωση Ομόνοια ανέφερε για το θέμα, πως «σε μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εξαφανίσει από την ιστοσελίδα της εφημερίδας της κυβέρνησης την απόφαση 172. Το κατά ποσό η απόφαση αυτή έχει νομική ισχύ το διερευνούν οι δικηγόροι μας, αλλά για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα» .

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να δοθεί τίτλος ιδιοκτησίας σε κάθε Χειμαρριώτη.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments