Ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τη διεθνή του παρουσία έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που για πρώτη φορά απάντησε σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου. 

Κι αν η συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον έληξε άδοξα, λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης συνάντησης, ο Κιμ δέχθηκε ερώτηση από τον δημοσιογράφο της Washington Post Ντέιβιντ Νακαμούρα για το εάν πιστεύει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μόλις του μετέφρασαν την ερώτηση, ο Κιμ απάντησε: «Δεν θα βγάλω πρόωρα συμπεράσματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

«Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που μας παρακολουθούν να περνάμε καλά, σαν μια σκηνή από ταινία φαντασίας. Μέχρι στιγμής έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει έρθει η ώρα να το δείξουμε», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο Κιμ απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων.

Η απάντηση και η αλληλεπίδραση του Κιμ με τον ξένο τύπο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη συμπεριφορά του πατέρα του Κιμ Γιονγκ- Ιλ, ο οποίος δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις.

Ωστόσο ο παππούς του, Κιμ Ιλ -Σουνγκ συνήθιζε να παραχωρεί συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους τη δεκαετία του 1990, ενώ κάποιες φορές τους είχε καλέσει για ποτό στο ιδιωτικό του γιώτ.

«Είναι καινούργιο. Ακόμη κι ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ προτιμούσε τις γραπτές συνεντεύξεις, αλλά ο Κιμ Γιονγκ –Ουν απάντησε στους δημοσιογράφους απροετοίμαστος», σχολίασε ο Κοχ Γιου- Χουάν ειδικός του πανεπιστημίου της Ντονγκούκ σε θέματα Βόρειας Κορέας.

«Φαίνεται ότι έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να μιλήσει», πρόσθεσε.

Η προηγούμενη φορά που ξένος δημοσιογράφος είχε απευθύνει ερώτηση στον Κιμ ήταν το 2013, περίπου ένα χρόνο αφού ανέλαβε την εξουσία, στη διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για τα 60 χρόνια από το τέλος του πολέμου στην Κορέα στις οποίες είχε προσκληθεί ο ξένος Τύπος.

Τότε δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 είχε φωνάξει προς τον Κιμ: «Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη Δύση;», χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments