Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «Barbaros» εισήλθε σε περιοχή την οποία είχε δεσμεύσει παρανόμως η Τουρκία με NAVTEX. Η περιοχή αυτή βρίσκεται νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 2, 3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη εκδώσει antinavtex, η οποία χαρακτηρίζει την τουρκική navtex παράνομη και αναφέρει ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας.

Δένδιας: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η κίνηση αυτή παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο σε όλα τα επίπεδα.

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας
Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε να προκαλεί, δηλώνοντας: «Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως κάναμε με το Μεγάλο Τέμενος της Αγίας Σοφίας, το οποίο άνοιξε ξανά ως τζαμί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το «Μπαρμπαρός» βρισκόταν ήδη για σκοπούς «έρευνας» στη συγκεκριμένη περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020, έχοντας καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας