Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και το παιχνίδι εντυπώσεων: Το ΥΠΕΞ της γείτονος κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις μετά το διάβημα της Αθήνας στον Τούρκο πρέσβη.

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του τουρκικού πρακτορείου Αναντολού, ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ-Χρήστος Διαμέσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για… παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων και παράνομη κράτηση δημοσιογράφων.

Σε ένα πιο εκτενές δημοσίευμα, το CNN Turk σημειώνει πως ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα έλαβε αυστηρές συστάσεις, ώστε η Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και προειδοποιήσεις για τις κινήσεις των στρατιωτικών μονάδων της χώρας μας στα χερσαία μας σύνορα (εννοεί τον Έβρο).

Διπλωματικές πηγές στην Τουρκία, υποστήριξαν στον Έλληνα πρέσβη πως η Ελλάδα θα πρέπει να διευθετήσει και δήθεν κράτηση δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα κρατούνται για δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονταν στην ανθρωπιστική κρίση στις μονάδες προσφύγων σε Ρόδο και Λέσβο.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε σε εξηγήσεις τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα
Το μεσημέρι, ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στην Κω αλλά και λόγω των δηλώσεων του Ερντογάν, με τις οποίες παρομοίασε όσα συμβαίνουν στον Έβρο με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους πρόσφυγες, με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν έχει καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Ναζί με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: iefimerida.gr

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments