7 νεκροί και ακόμα 28 τραυματίστηκαν στη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τη μία τη νύχτα, σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Παρίσι.  Ο ένας από τους τραυματίες είναι σοβαρά, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς η πυρκαγιά μαινόταν για ώρες στον 7ο και τον 8ο όροφο του κτιρίου.

Το φλεγόμενο κτίριο, κατασκευασμένο τη δεκαετία του ’70, βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της πόλης, στον αριθμό 17 της οδού Erlanger.

Οι Πυροσβέστες έκαναν λόγο για πολύ βίαιη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα. Καθώς οι φλόγες επεκτείνονταν επικράτησε πανικός, με ενοίκους να καλούν σε βοήθεια από τα παράθυρά τους και άλλους να βγαίνουν στη στέγη για να σωθούν. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από το κτίριο τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους.

Εκκενώθηκαν επίσης δύο γειτονικά κτίρια, προληπτικά.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Γύρω στις 5 τα ξημερώματα, περισσότεροι από 200 πυροσβέστες βρίσκονταν στο σημείο κι επιχειρούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική απέκλεισε την περιοχή ενώ πυκνός καπνός και μυρωδιά καμένου εξαπλώθηκαν και στα γειτονικά διαμερίσματα του Παρισιού.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments