Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησαν την πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές από όλες τις τράπεζες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας είχε τονίσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κοινωνικό μέρισμα να πιστωθεί στους δικαιούχους των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί από σήμερα, κάτι που όντως συνέβη.

«Εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

Το βοήθημα αυτό είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και είναι παράνομο να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οφειλή του δικαιούχου. Το μέρισμα του χειμώνα θα δοθεί σε τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα είναι:

– Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία έγιναν τα περισσότερα λάθη τα οποία διορθώθηκαν στο παρά πέντε του κλεισίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις.

Αυτή θα είναι η πληρωμή της πρώτης δόσης καθώς αναμένεται και δεύτερη δόση για το κοινωνικό μέρισμα όταν εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο koinonikomerisma.gr.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας