Με ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να ψηφιστεί η ρύθμιση που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τη λήξη της ισχύος του νόμου Κατσέλη.

Η ρύθμιση θα τεθεί προς ψήφιση έχοντας υποστεί την Πέμπτη «ψαλίδι» για τρίτη φορά κατ’ απαίτηση των δανειστών όπως ομολόγησε από το βήμα της Βουλής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει πιο κοντά την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ στο επόμενο Eurogroup μετά τις δικές της καθυστερήσεις.

Η τελευταία αλλαγή που παρουσίασε η κυβέρνηση αφορούσε την μείωση του ορίου οφειλών των ενυπόθηκων με πρώτη κατοικία επιχειρηματικών δανείων να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Παραμένει το όριο των 130.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια.

Σημειώνεται, δε, ότι η αλλαγή που ήρθε με «νομοτεχνική βελτίωση» κατατέθηκε στη Βουλή λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση αξιωματούχου της ευρωζώνης ότι δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για αποδέσμευση της δόσης και ότι οι εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν σχετίζονται κυρίως με τα επαγγελματικά δάνεια.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments