Πρώτο θέμα της ατζέντας του Eurogroup, που θα συνεδριάσει στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι, θα είναι η Ελλάδα.

Οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρόοδο που έχουν κάνει οι ελληνικές αρχές, αναφορικά με την εφαρμογή των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν στην προηγούμενη συνάντηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση για την ατζέντα του Eurogroup. «Τον Μάρτιο, το Eurogroup συζήτησε τα βασικά ευρήματα της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας και ζήτησε την ταχεία συμφωνία ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς, στις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση.

Μετά τον συμβιβασμό της κυβέρνησης με τους θεσμούς, για τον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας, πλέον η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη δόση από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, που είχε «παγώσει» επειδή εκκρεμούσε το πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, η Κομισιόν αναμένεται να υποβάλει θετική έκθεση στο Eurogroup για την ολοκλήρωση των 16 προαπαιτούμενων δράσεων της αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας είχαν ξεκαθαρίσει στο προηγούμενο Eurogroup ότι δεν θα εγκρίνουν την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ, αν δεν υπάρχει έκθεση της Κομισιόν που θα βεβαιώνει ότι υλοποιήθηκαν όλα τα συμφωνημένα μέτρα.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments