Ευρεία Σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στον απόηχο της βαριάς ήττας του κόμματος στις Ευρωεκλογές αλλά και της ανακοίνωσης πρόωρων εκλογών.

“Χάσαμε μια μάχη, αλλά έχουμε μπροστά μας τον κρίσιμο πόλεμο” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του ενώ διαβεβαίωσε ότι έλαβε το μήνυμα του ελληνικού λαού. “Δεν αγνοούμε το μήνυμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Το μήνυμα αυτό το λάβαμε. Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 ολόκληρα χρόνια μνημονίων. Μιας κοινωνίας που δεν πρόλαβε να νιώσει, να αισθανθεί την αλλαγή στη ζωή και στην καθημερινότητά της από την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και από τα μέτρα ελάφρυνσης που θεσμοθετήσαμε πρόσφατα. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοί είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά την απόφασή του για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός είπε: “Επέλεξα τελικά να μην επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, έναν κεντρικό σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε την συνταγματικά καθιερωμένη κυβερνητική θητεία, την τετραετία, αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και στα μηνύματα των πολιτών.”

Δείτε την ομιλία του κ. Τσίπρα:

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments