Και οι οριστικά ενταχθέντες στον εξωδικαστικό μηχανισμό, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής, συμπεριλαμβάνονται στην νέα ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ταμεία. Τελικά δεν αποκλείονται ούτε οι 1.644 οφειλέτες που έχουν τελεσίδικα ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό με τη νέα «έξυπνη» ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ειδικότερα οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση του εξωδικαστικού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο εντάσσονται στην νέα ρύθμιση αυτοτελώς. Ταυτόχρονα δεν επηρεάζονται οι όροι της ρύθμισης ως προς τους λοιπούς πιστωτές δηλαδή τράπεζες και εφορία.

Επίσης από 4.000 διαμορφώνεται στις 6.000 ευρώ το όριο χρεών που επιτρέπει στους αγρότες να βγουν στην σύνταξη, όπως είχε προαναγγελθεί. Το νέο προσαυξημένο όριο ισχύει μόνο για όσους αγρότες συμπληρώνουν τα 67 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019 και ενταχθούν στην νέα ρύθμιση των 120 δόσεων ταυτόχρονα. Οι αγρότες συνταξιοδοτούνται κατά κανόνα στα 67 με τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Συνεπώς η ρύθμιση δίνει το αυξημένο όριο σε όλους όσοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι και φέτος.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής την Τετάρτη με τη συζήτηση να συνεχίζεται και την Πέμπτη. Ακολούθως θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί το μεσημέρι της επομένης (Τρίτη 14/5).

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments