Βλαβερές για την κοινωνία και όχι μόνο για την κυβέρνηση και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δηλώσεις του Πολάκη που έγιναν μετά την καταδίκη του για εξύβριση του εκλιπόντα δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, δήλωσε στον  ΣΚΑΪ ο Θέμης Σοφός, συνήγορος της οικογένειας.

«Οι τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη γύρω από την καταδίκη του για εξύβριση δεν βλάπτουν μόνο το κόμμα ή την κυβέρνησή του, αλλά και την κοινωνία μας», είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι τα γραφόμενα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία αυτός έπαψε να ασχολείται με την υπόθεση διότι ο Βασίλης Μπεσκένης απεβίωσε, δεν ευσταθούν βάσει των προτάσεών του στο δικαστήριο.

«Προέβαλε ισχυρισμούς και επιχειρήματα και το δικαστήριο τα απέρριψε. Δεν του έδωσε σημασία γιατί πέθανε; Μάλλον ήθελε να πει πως δεν είχε λόγο να ασχοληθεί, αφού δεν έχει κανένα νόημα αυτή η αντιδικία. Η δικαιοσύνη έδωσε το νόημα, δικαιώνοντας τη μνήμη του Βασίλη και την οικογένεια του».

Ο κ. Σοφός πρόσθεσε πως την ώρα που όλα αυτά γράφονται από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας άνθρωποι που έμειναν πίσω, η οικογένεια του Βασίλη Μπεσκένη, η γυναίκα και το παιδί του, συνεχίζουν να πενθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης κρίθηκε ένοχος. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέτασε τα στοιχεία και αποφάσισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κακώς είχε κατηγορήσει τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Βασίλη Μπεσκένη ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη).

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Παύλο Πολάκη να καταβάλει χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αναφέροντας ρητά στην απόφασή του πως πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Ο Παύλος Πολάκης δεν επέλεξε τον δρόμο της σιωπής. Πέρασε στην αντεπίθεση, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι θα πάει την υπόθεση στο Εφετείο. Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι «δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Οργίασαν πάλι σήμερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη «μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη» υπευθύνου του Γραφείου τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη όταν ήταν Υπουργός Υγείας.

Μην βιάζεστε .Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του (όπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με έναν εκδότη όταν έμαθα πως έπασχε από κακοήθεια).

Από τη στιγμή όμως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο Εφετείο!
Εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι… Μόνο αυτό ως απάντηση, τα άλλα εκεί που πρέπει….

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments