ϠQ׉ŐɓʏЏӠɅљ͕̏ӠЁхՑňǠӇ̅с ӔϠɄѕ́ ӔUяӠ͉Q׏Ӡϐϕ Ӆ ŐɓnjǠԅ˅ԇ ЁяՓɁ ԏՠЮ� БϊϐǠЁՋϐϕˏՠʁɠԏՠБوՐϕуϕ KŎǠԓɐс ՐŃсև Ǡӕٍ̖Ɂ ЁсיчӇӠԏՠɄѕ́ԏӠӔǍ ЏˉԅɁ---Ŋ ̅яՓ ԇӠʕ…эǓǓ ϠՐ. ωʏ͏̉ʙ͠ŮԓJKٔϓ ՐŃс؅ ԏ БٔϊϋϠЁсˁ‡Ӡ-

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου έγινε η παρουσίαση του έργου «Η χειρουργική των Ελλήνων δια μέσου των αιώνων» το οποίο επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής χειρουργικής ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μπράμης.

Το παρών έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα Παζαίτη, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και πλήθος κόσμου που ξεπέρασε τα 600 άτομα.

Τον χαιρετισμό απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο Ιωάννης Μπράμης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ιστορία για όλους και εύχομαι ο σκοπός μας να πετύχει. Κι αυτός ήταν να δώσουμε στον απλό κόσμο, στον απλό άνθρωπο το θησαυρό μας. Δεν απευθυνόμαστε σε επιστήμονες που ούτως ή άλλως γνωρίζουν πολλά. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει ότι η ταυτότητά μας είναι ο ελληνισμός και όχι τα χαρακτηριστικά του λαού μας που αφορούν εμάς και κανέναν άλλον. Προς τα έξω εμείς δώσαμε γλώσσα, φιλοσοφία και ευ ζην. Δέκα χιλιάδες χρόνια προ Χριστού και μέχρι σήμερα και για πάντα».

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments