Στην έκθεσή του για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στο Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να καταλήξουν σε συμφωνημένους όρους αναφοράς.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Νέα Υόρκη, το ανεπίσημο έγγραφο της έκθεσης δόθηκε χθες βράδυ στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παρόλο αυτά στο έγγραφο σημειώνεται πως παρά τις προσπάθειες για συνομολόγηση των ορίων αναφοράς, αυτές ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Όμως ο κ. Γκουτέρες συνεχίζει να ελπίζει ότι και από τις δύο πλευρές θα χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές που υφίστανται.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Όλοι οι Κύπριοι αξίζουν της δέσμευσης μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, στηρίζοντας τα μέρη να φέρουν σε πέρας το όραμα ενός νησιού ενωμένου σε ειρήνη και ασφάλεια». Και τονίζει ότι: «η συνολική διευθέτηση θα ανοίξει ευκαιρίες για ανάπτυξη, ευημερία και εμπιστοσύνη, που αλλιώς θα είχαν εγκαταλειφθεί».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γκουτέρες εστιάζει στην ανεπαρκή προσπάθεια της απεσταλμένης Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε συμφωνία για όρους αναφοράς και επισημαίνει την ρητορική που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πλευρών η οποία υποδεικνύει τις διαφορές που υφίστανται.
Καταλήγοντας, εκφράζει την αισιοδοξία οι συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις να οδηγήσουν στην επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, στις οποίες θα μπορούσε να αφιερώσει όλο το βάρος των καλών του υπηρεσιών, με στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς επίλυσης του κυπριακού ζητήματος.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας