Το Κίνημα Αλλαγής σε ενημερωτικό σημείωμά του, ασκώντας δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, τονίζει «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν λυσσαλέα ως αντιπολίτευση κάθε σοβαρή προσπάθεια για τη διασφάλιση του μέλλοντος της ΔΕΗ, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ως κυβέρνηση οδήγησαν τη ΔΕΗ σε συνθήκες χρεοκοπίας. Σε επενδυτική στασιμότητα και σε οικονομική ασφυξία».

«Στα λόγια αναφέρονται σε «Δημόσια ΔΕΗ», και στην πράξη εκχωρούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα το 50% των πελατών της, δηλαδή, το 50% των εσόδων και κερδών της. Χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Περιορίζουν την παραγωγή της ΔΕΗ, και πωλούν όσο-όσο μονάδες της. Μείωσαν την αξία της επιχείρησης από τα 2,5 δισ. το 2014, στα μόλις 300 εκατ. σήμερα. Οδήγησαν σε ζημιές 900 εκατ. ευρώ, οδηγούν σε αυξήσεις της τιμής του ρεύματος εις βάρος του απλού πολίτη. Δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους για την οικονομία, αλλά και το τραπεζικό σύστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε το άνοιγμα της αγοράς μέσω της εκχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα του 50% των πελατών της ΔΕΗ, δηλαδή, του 50% των εσόδων και των κερδών της, με την ενθάρρυνση των δανειστών. Όπως σημειώνει «εκχώρηση με μηδενικό αντάλλαγμα».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «βασίζεται στο τρίπτυχο ενεργειακός σχεδιασμός – στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ – ιδιωτών και επενδύσεις στην ενέργεια. Λύση που μπορεί να μας οδηγήσει στην αποφασιστική ενδυνάμωση της ελληνικής παραγωγής στον ηλεκτρισμό και στη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας