Ο κ. Μητσοτάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε, αλλά και στους εταίρους για τις απαιτήσεις τους μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ της Λευκωσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε πως ο ίδιος παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονταν στην Κύπρο τα τελευταία έξι χρόνια και εξήρε την πολιτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «Το κυρίαρχο μάθημα είναι ότι υπήρξε δημοσιονομική εξυγίανση στην Κύπρο σε συνδυασμό με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Η σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυστυχώς κολακευτική για την Ελλάδα»  επισημαίνοντας πως η Ελλάδα πέρασε τρία επίσημα προγράμματα και ακόμα είναι υπό επιτήρηση. Ανέφερε επίσης οτι οι λανθασμένες πολιτικές και τα πειράματα μετά το 2015 μας έφεραν πολύ πίσω. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «Το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015 μας έφερε το τρίτο πρόγραμμα. Οι πολιτικές τής απερχόμενης κυβέρνησης έφερε αχρείαστα αποτελέσματα. Γιατί, για παράδειγμα, η Ελλάδα έβγαλε αχρείαστα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο τραπεζικός τομέας ακόμα δεν έχει πλήρως επανέλθει» προσθέτοντας πως το όραμά του για την Ελλάδα είναι να πετύχει τουλάχιστον 4% ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα και να πολλαπλασιαστούν οι επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις αλλιώς θα ανακυκλώνουμε την ίδια κατάσταση», επισημαίνοντας πως καταλύτης για την προσέλκυση επενδύσεων είναι η νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. «Με μια καθαρή εντολή θα φτιάξουμε το περιβάλλον για να έρθουν επενδύσεις. Σκοπεύουμε να μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις, τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ στην εστίαση. Θέλουμε να γίνει η Ελλάδα προορισμός τουριστών για όλο τον χρόνο. Φυσικά θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε επενδύσεις που έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατία. Για παράδειγμα το Ελληνικό το οποίο θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίες. Επίσης η επένδυση της ΚΟΣΚΟ στον Πειραιά, όπου η κυβέρνηση συνεχώς αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως τα πράγματα δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφερόμενος στη μεγάλη εικόνα. «Αυτή η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, “φουσκώνοντας” το Δημόσιο και ενισχύοντας την επιδοματική πολιτική. Η πολιτική τής συγκεκριμένης κυβέρνησης απέτυχε. Φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη» τόνισε. Πρόσθεσε επίσης πως σκοπός του είναι να επαναδιαπραγματευτεί τα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως είπε, όχι άμεσα, γιατί πρώτα θέλει να κερδίσει την αξιοπιστία της χώρας.  Δήλωσε «Άρα για τον επόμενο προϋπολογισμό θα σεβαστούμε τις συμφωνίες, όμως στη συνέχεια θα επιμείνουμε στην μείωση» .

Ο κ. Μητσοτάκης προτάσσοντας την ανάγκη για ενότητα, είπε πως στην Κύπρο υπήρξε μια γενική συμφωνία και συνεννόηση από όλα τα κόμματα και έγιναν οι μεταρρυθμίσεις, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη. Ακόμα τόνισε « Η Κύπρος λοιπόν έμεινε μακριά από τον ακραίο λαϊκισμό. θα επιδιώξω συναινέσεις όταν εκλεγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι από την άλλη πλευρά του φράχτη, δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση και συνεννόηση».

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας