Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα,  πως η κυβέρνηση έχει διοχετεύσει όλη της την ιδεοληψία και στα θέματα της παιδείας. Ζητάει την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Η κ. Κεραμέως είπε «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και θα παλέψουμε για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Αυτή η κυβέρνηση και ο Γαβρόγλου όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί του ασκεί πιέσεις, οι αποφάσεις είναι προϊόν εκβιασμού, η ΝΔ δε θα επιτρέψει τέτοιες πρακτικές, η ΝΔ θεωρεί πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί το νομοσχέδιο». Επισήμανε πως υπάρχουν σοβαρότατα θέματα διαδικασίας, αλλά και ουσίας.

Το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε μεσάνυχτα Τρίτης, όπως είπε, και οι βουλευτές κλήθηκαν να διαβάσουν 1.120 σελίδες και 226 άρθρα και να τα συζητήσουν την Τετάρτη το μεσημέρι. Στη διαδικασία ακρόασης φορέων δεν κλήθηκαν φορείς καίριας σημασίας, κατηγόρησε τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου. Όπως ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, προφανώς γιατί, όπως είπε, διαφωνεί με τις θέσεις του υπουργού. « Ο υπουργός επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους φορείς» δήλωσε η κ. Κεραμέως.

«Αρμαγεδδώνα» στην παιδεία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ μίλησε για ισοπέδωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πλήρη κατάργηση των ΤΕΙ και τη συγχώνευσή τους με τα ΑΕΙ. «Καταργεί τον τεχνολογικό τομέα σε αντίθεση με τη διεθνή τάση. Αυτή η αναδιάταξη γίνεται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων, όλα με κριτήριο την ψηφοθηρία» είπε καταγγέλλοντας τον κ. Γαβρόγλου πως εκβιάζει πολιτικά τους πρυτάνεις για να αποδεχτούν τις συνενώσεις.

Οι αλλαγές

«Πρέπει επιτέλους η εκπαίδευση να είναι σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας» , είπε αναφερόμενη στον μεγάλο αριθμό ανέργων δικηγόρων. Παράλληλα τόνισε πως η ΝΔ είναι αντίθετη στην ίδρυση 4ης νομικής αλλά και νέας γεωπονικής σχολής.

Λέγοντας πως ο υπουργός μέσα σε μια νύχτα μετατρέπει τα τμήματα μηχανικών ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά, η κ. Κεραμέως κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια πολυτεχνοποίησης των σχολών μηχανικών των ΤΕΙ. Άσκησε κριτική και για το νέο σύστημα εξετάσεων, ενώ ανέφερε «Η διαδικασία επιχειρείται χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αγορά εργασίας και οδηγεί σε εξίσωση προς τα κάτω των πολυτεχνικών σχολών».

Χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την κατηγοριοποίηση σχολών σε υψηλού κύρους και σε πλήρους απαξίωσης, είπε «Χρειάστηκε να περάσουν 3 χρόνια και φτάσαμε σε σύστημα εισαγωγής πασπαλισμένο με ιδεοληψία ΣΥΡΙΖΑ». Κριτική άσκησε και για τις αλλαγές στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία λέγοντας πως το νομοσχέδιο αφαιρεί την ελευθερία και την αυτονομία τους, καθώς μεταφέρει αρμοδιότητες σε διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Εν μέσω χρονιάς το υπουργείο προχωρά στην κατάργηση της αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας των αποφοίτων κολλεγίων στην Ελλάδα επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι θα αναγνωρίσουμε την επαγγελματική ισοδυναμία κατά τρόπο σύννομο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας