Έφυγε εσπευσμένα από τη Θεσσαλονίκη νωρίς σήμερα το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ακύρωσε την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, αφού χθες το βράδυ έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών στο Κιλκίς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα της Μακεδονίας.

Μάλιστα, δεν είναι μόνο οι διαμαρτυρίες και η δήλωση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι «στην προδομένη Μακεδονία είναι ανεπιθύμητος», ενώ πέταξαν τρικάκια με το ίδιο σύνθημα, που χρωμάτισαν την επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Ήταν και η ομιλία του σε κλειστό χώρο το βράδυ, όπου η συμμετοχή του κόσμου περιορίστηκε σε μια χούφτα άτομα, ενώ το «παρών» δεν έδωσε καν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Θόδωρος Παραστατίδης.

Για την εσπευσμένη αναχώρησή του ο Νίκος Παππάς επικαλέστηκε την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία Κουντουρά όπως ονομάστηκε, δηλαδή την ψήφιση της ρύθμισης που επιτρέπει πλέον στους εν ενεργεία βουλευτές να θέσουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο. Μία ρύθμιση που κρίθηκε αναγκαία, αφού η θεωρούμενη ως βέβαιη υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο θα οδηγούσε την κυβέρνηση στην απώλεια της δεδηλωμένης. Μια ρύθμιση που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως «φωτογραφική» και γι’ αυτό ζητήθηκε η ονομαστική ψηφοφορία.

Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά προέβλεπε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και από το πρωί είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ είχαν τεθεί σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Λίγο μετά τις 9 το πρωί γνωστοποιήθηκε στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη ότι τελικά η επίσκεψη αναβάλλεται. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι και κανονικά υπήρχε άπλετος χρόνος για να γίνει η επίσκεψη…

Πάντως, η ομιλία του Νίκου Παππά στη Βέροια θα πραγματοποιηθεί κανονικά, στις 8 το βράδυ, καθώς ο υπουργός θα επιστρέψει στην πόλη μετά την ψηφοφορία. Η πολιτική ομιλία, με θέμα «Ευρωεκλογές και τα διλήμματα της εποχής μας», θα δοθεί στον πολυχώρο «Ελιά».

Σε δηλώσεις του στο κομματικό ραδιόφωνο Στο Κόκκινο ο Νίκος Παππάς θέλησε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στο Κιλκίς, αποδίδοντάς τες σε μεμονωμένα άτομα, αν και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τον διαψεύδουν.

«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Και πρόσθεσε: «Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν πολύ καλή, ξεναγηθήκαμε στο λαογραφικό μουσείο. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης, -δηλαδή με ανθρώπους που διαφωνούμε στο θέμα του Μακεδονικού- και συζητήσαμε για το πως οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, μέσω της δράσης Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη. Αυτοί που πουλούσαν “μακεδονικό σανό” στον κόσμο, τον είχαν αφήσει στο “μαύρο” και χωρίς τηλεοπτικό σήμα».

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments