Η Φώφη Γεννηματά, µε την οµιλία της σε κοµµατική εκδήλωση, επιχείρησε να περιγράψει την προοδευτική κατεύθυνση που θα πάρουν οι πολιτικές εξελίξεις, εφόσον το Κίνηµα Αλλαγής λάβει «ισχυρή εντολή» στις εκλογές. Εξαπέλυσε χθες από τη Χαλκίδα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δηµοκρατία.

Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής υποστήριξε ότι το κόµµα της μπορεί να εγγυηθεί τις προοδευτικές λύσεις που χρειάζεται η χώρα. Εµφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την «ανατροπή των πολιτικών συσχετισµών» µε αφετηρία τις ευρωεκλογές. Συνέδεσε την επιχειρηµατολογία της µε την ανάγκη στήριξης της ευρωπαϊκής Σοσιαλοδηµοκρατίας για την εδραίωση πολιτικών εναντίον της λιτότητας.

«Κάθε ψήφος στο Κίνηµα Αλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν µια πιο δίκαιη, ∆ηµοκρατική Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηµατά. Συνέχισε µε αναφορές σε τέσσερα μείζονα ζητήµατα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, που κατά την ίδια αναδεικνύουν τις ιδεολογικές διαφορές απέναντι στις συντηρητικές λογικές:

1. Οι ευρωεκλογές

Εξηγώντας την κρισιµότητα των επικείµενων ευρωεκλογών, σηµείωσε ότι σε αυτές κρίνονται «η υπεράσπιση της ανοιχτής ευρωπαϊκής κοινωνίας και η αποτελεσµατική αντιµετώπιση της βίας, του φασισµού και του λαϊκισµού». «Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει “ναι” στον Βέµπερ και στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη και όποιος ψηφίζει Τσίπρα εµπιστεύεται για το µέλλον της Ευρώπης τον κ. Κούε και την κυρία Τόµιτς, τη χαοτική ευρωπαϊκή λαϊκίστικη Αριστερά» συμπλήρωσε.

2. Οι μοχλοί ανάπτυξης

Όσον αφορά τους µοχλούς ανάπτυξης, η κυρία Γεννηµατά σηµείωσε: «∆εν µπορούµε να προχωρήσουµε ούτε µε τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε να αφεθούµε στην ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η Ν∆. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ. Για να το πετύχουµε αυτό, διεκδικούµε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσµατα».

3. Δημόσιος Τομέας

Για τον δηµόσιο τοµέα η κυρία Γεννηµατά είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιµετωπίζει ως λάφυρο και η Ν∆ ως εχθρό». Και προσέθεσε: «Θέλουµε κράτος ευέλικτο, µε επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο, ώστε να λειτουργεί η αγορά µε κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις».

4. Εθνικός πλούτος

Αναφερόµενη στην αξιοποίηση του εθνικού πλούτου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την αξιωµατική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δηµόσια περιουσία για 99 χρόνια. Η Ν∆ συµφωνεί µε το ξεπούληµα. Είµαστε απέναντι και µε τους δύο. Το λεγόµενο Υπερταµείο πρέπει να καταργηθεί και να δηµιουργηθεί το Ταµείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του εθνικού πλούτου».

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments