Μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό τις σπρώχνει όλο και πιο πίσω – Αναρωτήθηκε αν τελικά οι πολίτες θα είναι «με την Ελλάδα των πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καβάλα όπου μίλησε σήμερα το βράδυ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην ανατολική Μακεδονία, απηύθυνε έκκληση προς τους νέους ανθρώπους, να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μην αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στο κατάμεστο κλειστό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», προέτρεψε τη νέα γενιά ν’ αφήσουν μακριά την τοξικότητα και την πόλωση της πολιτικής ζωής. Να ψηφίσουν «με την καρδιά και το μυαλό, κρίνοντας μας όλους αυστηρά, χωρίς προκαταλήψεις να σκεφτούν τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια». Ζήτησε να μην απέχει από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν και πρέπει να ελπίζουν σε μια φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα «που με αυτοπεποίθηση μπορούμε να κάνουμε πράξη». Μάλιστα, κάνοντας ως γονιός και ο ίδιος, μια προσωπική αναφορά στα δικά του παιδιά, υπογράμμισε ότι η αγωνία όλων των οικογενειών για τα παιδιά τους είναι κοινή «να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παραλάβαμε».  «Το νέο ξεκίνημα», τόνισε, «περνάει μέσα από μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ώρα ν’ αφήσουμε πίσω το γκρίζο και να ελπίζουμε ότι μπορεί να ανατείλει μια νέα Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό τις σπρώχνει όλο και πιο πίσω».

Καταστροφική φωτιά στο Μάτι

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τη διαχείριση της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι. Χαρακτηριστικά είπε «ανατρίχιασα σκεπτόμενος πόσο κυνισμός υπήρχε για την ανθρώπινη ζωή και την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας έστηνε τηλεοπτική φιέστα ενώ υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί». Αναφέρθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι τον χαρακτηρίζει «ένας κυνισμός και μια φασιστική νοοτροπία, καθώς περιφρονεί ένα μέρος των ανθρώπων της κοινωνίας μας που έχουν ανάγκη». Σημείωσε ότι με τη στάση του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτή Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους μας «πως στη ζωή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι δεν πρόκειται να σπαταλήσει χρόνο απαντώντας στις χυδαίες προσωπικές αναφορές του. Ο ίδιος θα μιλάει από εδώ και εμπρός μέσα από την πολιτική που θα εφαρμόσει, τα προγράμματα και το σχεδιασμό του για μια καλύτερη κοινωνία.

Ευρωψηφοδέλτιο

Αναφέρθηκε προσωπικά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ο μόνος που έχει παππού αλλά δεν έχει πατέρα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ταυτίστηκε με τον όρο της διαπλοκής στην Ελλάδα». Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε ως μια «ανακύκλωση των παλιών και φθαρμένων υλικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ απέναντι τους υπάρχει μια παράταξη ενωμένη και ανανεωμένη».

Αναρωτήθηκε αν τελικά οι πολίτες θα είναι «με την Ελλάδα των πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών». Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις και αγωνίζεται για όλους τους Έλληνες.

Στην εκδήλωση του «Διαλόγου των νέων Καβάλας»

Στην εκδήλωση του «Διαλόγου των νέων Καβάλας», με τίτλο «Οι νέοι μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης», οι νέοι της Καβάλας απηύθυναν ερωτήματα σε υποψηφίους ευρωβουλευτές τεσσάρων κομμάτων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή από το ΚΙΝΑΛ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Δημήτρης Καιρίδης από τη ΝΔ, Ιωάννης Κωνσταντινίδης από το Ποτάμι και Ελευθερία Αγγέλη από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό στην εν λόγω εκδήλωση, αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση των διοργανωτών.

«Ξέρω πολύ καλά», σημείωσε, «ότι οι νέοι είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική, αλλά διατηρούν ταυτόχρονα μέσα τους την έμφυτη αισιοδοξία της νέας γενιάς. Κρατήστε την αισιοδοξία και αφήστε στην άκρη την καχυποψία. Και να θυμάστε πάντα ότι το μέλλον τελικά διαμορφώνεται από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Μη δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους να αποφασίσουν για το μέλλον σας χωρίς τη δική σας συμμετοχή». Ο κ. Μητσοτάκης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του επισήμανε την ανάγκη να μην απέχουν οι νέοι από τις κάλπες αλλά να συνδιαμορφώσουν με τις επιλογές τους το μέλλον τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επιφύλαξε μια έκπληξη στους υποψηφίους ευρωβουλευτές και των τεσσάρων κομμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τους προσκάλεσε να έρθουν, μετά το τέλος της συζήτησης, να παρακολουθήσουν την ανοιχτή ομιλία του.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας