Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε «Το δημογραφικό πρόβλημα δε λύνεται μόνο με απλές επιδοματικές πολιτικές, αλλά απαιτείται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα»,   σε εκδήλωση του Τομέα Ισότητας Φύλων της Ένωσης Περιφερειών και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) με Θέμα «Το Δημογραφικό Ζήτημα και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη στήριξη της Οικογένειας και της Κοινωνίας».

Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του  υπογράμμισε ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί «πληγή για τη χώρα με κόστος οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό». Επιπλέον τόνισε πως απαιτείται νέο μείγμα ορθολογικής αντιμετώπισης της κατάστασης για την αντιστροφή του κλίματος, λέγοντας «θα επενδύσουμε σε στρατηγικές που θα συνδέονται κυρίως με ιδιωτικές επενδύσεις και ισχυρότερο αναπτυξιακό περιβάλλον. Πλαίσιο στο οποίο πιστεύουμε πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αποτελέσει «το εφαλτήριο» για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση»

Ο κ Γιώργος Πατούλης παρέθεσε συγκεκριμένες δράσεις από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο μηδενισμός των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, άξονες αυτής της στρατηγικής , αλλά και τη δημιουργία δομών όπως είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας