Στην διοργάνωση της εκδήλωσης που οργάνωσαν οι εκδόσεις Gutenberg στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος .

Στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την ανάγνωση ως κορυφαία στάση αντίστασης απέναντι στην φθορά.

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε: «η ανάγνωση αποτελεί πιστό συνοδοιπόρο και ανθεκτικό στήριγμα στην ανηφορική πορεία της ζωής μας» με την ελπίδα ότι οι αναγνώστες των βιβλίων θα πληθαίνουν, αναζητώντας την διαχρονική και σταθερή αξία του βιβλίου, ιδίως στην έντυπη μορφή του.
Συμπληρωματικά ανέφερε ότι στην έντυπη μορφή του το βιβλίο θα παίζει πάντα πολύ σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο στην διαμόρφωση της Παιδείας του Ανθρώπου τονίζοντας ότι: «Βεβαίως υπό την έννοια της Παιδείας που υπερβαίνει την πληροφόρηση και οδηγεί, μέσω της Γνώσης, στην ουσιαστική μόρφωση, δηλαδή στην δημιουργία Πνεύματος».

Τέλος υπογράμμισε ότι το βιβλίο δημιουργεί μιαν αναντικατάστατη υλική σχέση με τον αναγνώστη, καθώς του επιτρέπει να διατηρεί μια γνήσια σχέση με τον Συνάνθρωπο και με τον Κόσμο.

 

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας