Μεγάλης σημασίας για Τσίπρα και Μητσοτάκη η ψήφος των 17άρηδων από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη ομιλία του στην εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους νέους: «Τώρα μιλάτε εσείς. Πάρτε στα χέρια σας την ίδια σας τη ζωή, το μέλλον σας. Μην κάνετε τη χάρη σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την απουσία σας και να μιλήσει εξ ονόματος σας. Οι νέοι και οι νέες το 2015, ξήλωσαν τον πάλαι ποτέ δικομματισμό και έφεραν την Αριστερά στην κυβέρνηση για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ευρώπη. Στις 26 Μαΐου με τη συμμετοχή και την ψήφο σας, μπορείτε να καθορίσετε ξανά τις εξελίξεις».
Συγκεκριμένα πάνω σε αυτό το μοτίβο θα εστιάσει η ειδική επικοινωνιακή στρατηγική που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πείσει τους νέους ψηφοφόρους για την ανάγκη να προσέλθουν στις κάλπες και να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον.
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φωνές που αναφέρουν πως οι νέοι ψηφίζουν αντισυστημικά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει πλέον αυτή την ιδιότητα.

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλο βάρος στη νέα γενιά ο οποίος τονίζει την επιτακτική ανάγκη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που έχει μετατρέψει τα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε κέντρα ανομίας, αλλά και για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Σε πρόσφατη ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα: «Τους καλώ να μην αφήνουν, πλέον, σε άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς. Το λέω ειδικά για τα νέα παιδιά τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, να μην τραγουδήσουν ξανά τους στίχους ενός καλλιτέχνη της δικής μας γενιάς: “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”. Μην αφήσετε ποτέ να γίνει κάτι για εσάς χωρίς εσάς».

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,καλεί τους νέους να είναι αντικειμενικοί κριτές ως προς το ποιο κόμμα μιλάει για πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, ποιο κόμμα μιλάει για Παιδεία και πτυχία με αξία, αλλά και ποιο κόμμα θέτει σε προτεραιότητα την εναλλακτική της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας δεν στοχεύει στην προβολή κομματικών συνθημάτων, αλλά αντιθέτως αυτό που επιδιώκει είναι να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και για την επιρροή των αποφάσεων που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες στην καθημερινότητα, τα πανεπιστήμια και την αγορά εργασίας.
Η σχετική καμπάνια που σχεδιάζει το επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει στο να αξιοποιηθούν νέοι που ήδη έχουν αναπτύξει ενδιαφέρον για τα κοινά μέσα από τις δράσεις της Βουλής των Εφήβων ή από ομάδες ρητορικής που λειτουργούν σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία. Τέλος μεταξύ άλλων το προσχέδιο προβλέπει θεματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα όπου εκτός από το χρηστικό μέρος (εκλογική διαδικασία, κριτήρια επιλογής κ.α.) θα αναλύονται οι προβληματισμοί για το μέλλον των πανεπιστημίων, της εργασιακής αποκατάστασης και της ποιότητας της κοινωνίας. Εκ των βασικών επιδιώξεων θα είναι και η ανάδειξη των ευρωπαϊκών και δημοκρατικών αξιών ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας.

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments