Αποστάσεις από τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στην περιφέρειά του που γράφουν Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία, πήρε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη ανέφερε ότι ναι μεν η Συμφωνία είναι βλαπτική αλλά δημιουργεί τετελεσμένα και ότι η επίσημη ονομασία της χώρας είναι πλέον Βόρεια Μακεδονία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών, που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε, έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα.

Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία, η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες -άλλωστε οι πινακίδες προσδιορίζουν αποστάσεις μεταξύ πόλεων…

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments