ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ η νέα τρέλα των social media, νομίζω όλοι μας τις ημέρες που διαρκεί αυτή η εκδήλωση ειδικά στην Αθήνα, κουραστήκαμε να βλέπουμε stories, shares φίλων, γνωστών μας που έτρεχαν και φυσικά, έπρεπε να μοιραστούν κάθε δευτερόλεπτο αυτού του επιτεύγματος τους…

Σαν συνδρομητής προσωπικά με ενοχλεί που για άλλη μια φορά παίρνουμε κάτι τόσο όμορφο όπως το τρέξιμο, που στόχο έχει να τεστάρουμε τα όρια μας και να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο, μετατρέποντας το σε θέαμα προς συζήτηση και κουτσομπολιό για της ομάδες φίλων και γνωστών μας.

Αλλά για να είμαι πιο αντικειμενικός σε αυτό το άρθρο ζήτησα τη βοήθεια μιας εταιρίας που ειδικεύεται στον αθλητικό τουρισμό και υπαίθριες δραστηριότητες.

DRASTIRIOI είναι μια νέα εταιρία που λειτουργεί στη Νότια Αθήνα και έχει στόχο να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει τον Αθλητισμό με διάφορα αθλητικά προγράμματα.

Στην ερώτηση <<ποια είναι η άποψη σας για τον Μαραθώνιο και όλη αυτή τη τρέλα που συμβαίνει στα social media;>> η απάντηση ήταν η εξής:

Βασικά κατανοώ την αγανάκτηση σας για τα social media, εν μέρει είναι αναγκαίο κακό για να προωθούμε τη δουλειά μας, το άσχημο είναι ότι πλέον με δική μας βούληση εισβάλει στη προσωπική μας ζωή. Οπότε είναι άδικο να κατηγορούμε οποιαδήποτε δραστηριότητα γι’ αυτό αλλά, ίσως, την έλλειψη σωστής ηλεκτρονικής παιδείας που διαθέτει το σύστημα.

Για μένα ο Μαραθώνιος είναι μία θεματική διαδρομή, ουσιαστικά τρέχουμε 42 klm για να τιμήσουμε τον αγγελιαφόρο που μετά την νίκη των Αθηναίων κατά των Περσών στη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. διένυσε την απόσταση μέχρι την Αθήνα, φώναξε τη λέξη << Νενικήκαμεν>> και μετά ξεψύχησε από την εξάντληση. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια ή κάποιος μύθος, αλλά ουσιαστικά είναι ένας τρόπος να μην ξεχνάμε την Ιστορία και το πολιτισμό μας.

Το ωραίο είναι ότι πλέον έχει γίνει κομμάτι του Δυτικού αλλά και ανατολικού πολιτισμού, για μένα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος (brand name), είναι καταπληκτικός σαν ιδέα καθώς είναι ο μοναδικός στο κόσμο που ξεκινάει από το Μαραθώνα και τερματίζει στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι περπατάς ουσιαστικά μια πιθανή διαδρομή που ακολούθησε αυτό το ιστορικό πρόσωπο, πράγμα που για μένα είναι η επιτομή της έννοιας αθλητικός ιστορικός θεματικός τουρισμός.

Τέλος μ’ αρέσει να βλέπω παρέες και οικογένειες να μαζεύονται και να τρέχουν μαζί, να περνάνε καλά, αντί να βλέπω στόρι από μπουζούκια ποτά και τσιγάρα… Είναι μια ωραία αλλαγή από τον Έλληνα των 90’s!

0 0 vote
Article Rating

menclinic

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments