Ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με μεγάλη διαφορά στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για τον Δήμο Αθηναίων ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, ο κ. Μπακογιάννης έχει διαφορά της τάξης του 25,3% από τον δεύτερο κ. Παύλο Γερουλάνο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας λαμβάνει 33,8%, ενώ ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 8,5%. Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νίκος Τεντόμας που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου να λαμβάνει το 6,2% των πολιτών. Στην 5η θέση βρίσκεται ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με ποσοστό 6%, ενώ το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν ψηφίσει ποιον θα ψηφίσουν για δήμαρχο.dhmoskophsh

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 46,8%, ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ένας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

dhmoskophsh 2

Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκ παίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα.

δημοσκοπηση

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας