«Ανασχηματισμός, κάποια στιγμή, θα γίνει αλλά δεν είναι της στιγμής. Όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε από μένα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε ότι ανασχηματισμός δεν είναι μόνο η αλλαγή προσώπων, αλλά και οι αναδιατάξεις δομών και οι αλλαγές αρμοδιοτήτων. «Όταν κρίνω ότι πρέπει να υπάρχει ανάγκη διορθωτικών κινήσεων, αυτές θα γίνουν», είπε χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ 100,3 και στους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη στην οποία μίλησε τόσο για τις επιτυχίες της κυβέρνησης τους πρώτους 12 μήνες, όσο και για τα λάθη.

«Αν κάτι έμαθα αυτούς τους 12 μήνες είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας.
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι αυτές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και όχι νωρίτερα, και χαρακτήρισε «πολιτικά ανέντιμη κίνηση» τον πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, «εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο που έχω», ενώ για τις τελευταίες πολιτικές εξελιξεις, τόνισε πως «η αποπομπή του κ. Παππά είναι μόνοδρομος».

Ο Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα
«Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στη σκανδαλολογία. Η Βουλή ανέλαβε την ευθύνη να διερευνήσει τις αποκαλύψεις για την προσπάθεια δημιουργίας παραδικαστικου κυκλώματος. Αυτό αφορά τη Βουλή», επισήμανε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

«Το 2016 επιχειρήθηκε προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου από το ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Μαθαίνουμε για διαδρομές που πρέπει να διερευνηθούν, αλλά τα ξέραμε από παλιά. Τα βοσκοτόποια, ο δανεισμός από την Τράπεζα Αττικής κ.λπ. Το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί είχαμε θεσμικά αντίβαρα, όπως το ΣτΕ το 2016».

Για την προανακριτική Παπαγγελόπουλου ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε τίποτα από όλα αυτά. Η Βουλή έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση. Για τις αποκαλύψεις γύρω από ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα θα αποφανθεί η βουλή.»

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εκλογές του 2019 δεν αφορούσαν τόσο την πορεία της οικονομίας «αλλά την ποιότητα της Δημοκρατίας. Η καλύτερη απάντηση είναι η ίδια ενίσχυση των θεσμών. Τώρα είναι πιο θεσμικά ενισχυμένη η δημοκρατία μας».

Όπως ανέφερε, το δικό του μέλημα «είναι να κοιτάζω στο μέλλον και να διασφαλίζω ότι τέτοιες υποθέσεις θα εξετάζονται από τα αρμόδια όργανα. Δεν γνωρίζω αν και με ποιον τρόπο η υπόθεση Παπά θα φτάσει στη Βουλή. Υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το στενότερο συνεργάτη του. Δεν το αντιλαμβάνομαι και οφείλει μία απάντηση και στους υποστηρικτές του. Η αποπομπή του κ. Παππά είναι μονόδρομος και απορώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμη. Δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ. Αφορά όμως τον κ. Τσίπρα. Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η αυτοκάθαρση των κομμάτων αφορά τα κόμματα αλλά και τη λειτουργία της δημοκρατίας».

«Προκύπτει το θέμα της εκκωφαντικής απάντησης-εκδίκησης της ίδιας της πραγματικότητας σε όσους μας κουνούσαν το δάχτυλο και έβαζαν μπροστά το δήθεν ηθικό τους πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

Σε ερώτημα εάν θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τον κ. Παππά, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι τα δεδομένα που θα έρθουν στη Βουλή. Τα αρμόδια όργανα θα διερευνήσουν την υπόθεση αυτή. Θα ήθελα, όμως, να εστιαστούμε στα ζητήματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως τους πολίτες. Όταν υπάρχει μία υπόνοια που αφορά τους θεσμικούς αρμούς της εξουσίας, πρέπει να διερευνηθεί. Η απάντηση είναι η ενίσχυση των αρμών της δημοκρατίας».

Μητσοτάκης: Η λίστα των ΜΜΕ δόθηκε στη δημοσιότητα, όταν ήμασταν βέβαιοι ότι τα ποσά πληρώθηκαν και έγινε ο έλεγχος
Σχετικά με τη λίστα των ΜΜΕ και τα ποσά που χορηγήθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα σε μία εταιρεία που διένειμε τα χρήματα όπως έκρινε, με κριτήρια που όρισε. «Δεν ήταν λίστα Πέτσα. Γνωρίζω πολύ καλά τι έγινε στο παρελθόν. Δεν εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή, την αναθέσαμε σε μία εξωτερική εταιρεία του κλάδου. Δεν υπάρχει κριτική για το πού πήγαν τα χρήματα, τα οποία δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι «η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα, όταν ήμασταν βέβαιοι ότι τα ποσά πληρώθηκαν και έγινε ο έλεγχος ότι οι δημοσιεύσεις έγιναν».

«Συγκρίνετε τι συνέβαινε στο παρελθόν, όταν από κρατικές ΔΕΚΟ δίνονταν διαφημίσεις για να στηρίζονται έντυπα. Κι εγώ το ξέρω, κι εσείς το ξέρετε και η οικογένεια μου το ξέρει πολύ καλά. Το μόνο που θα μπορούσα να εισπράξω ως κριτική είναι ότι δεν εξηγήσαμε ότι δεν το κάναμε εμείς. Δεν είναι μαγειρεμένα τα στοιχεία. Δεν δόθηκαν με πολιτική παρέμβαση», είπε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ένας χρόνος διακυβέρνησης είναι ευκαιρία αναστοχασμού και οριοθέτησης προτεραιοτήτων για το μέλλον αυτές οι επέτειοι, και έχει βγει ένα σχετικό σποτάκι.

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Αν τα κάναμε όλα ανάποδα γιατί απολαμβάνει η κυβέρνηση μεγαλύτερη αποδοχή από πέρυσι; Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας θα πει για εικονική πραγματικότητα και εξαγορασμένα μέσα που παραποιούν την αλήθεια».

Μητσοτάκης: Η δυσκολότερη απόφαση ήταν η απόφασή μας να κλείσουμε τη χώρα
Τους πρώτους 12 μήνες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, η κυβέρνηση κλήθηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις, όπως είπε όμως ο πρωθυπουργός η δυσκολότερη όλων ήταν εκείνη του γενικού lockdown: «Αναμφίβολα η δυσκολότερη απόφαση ήταν η απόφασή μας να κλείσουμε τη χώρα. Έπρεπε να προτεραιοποιήσουμε την υγεία των πολιτών. Γνώριζα ότι θα οδηγούσα τη χώρα σε μια βαθιά ύφεση. Ελπίζω να δικαιωθώ. Κερδίζουμε την πρώτη μάχη».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κερδήθηκε η πρώτη μάχη αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει η επιδημία, και συμπλήρωσε πως η χώρα σήμερα, παρότι είναι σε ύφεση, είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από μήνες επειδή «έχει θεσμικό κεφάλαιο και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Έχει αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα». Στήριξε την άποψή του, λέγοντας ότι αυτό αποτυπωνεται στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες -όπως είπε- τον ενδιαφέρουν κυρίως τα ποιοτικά στοιχεία και όχι η πρόθεση ψήφου.

Αυτονόητη απόφαση ο Έβρος
«Το να υπερασπίσω τα σύνορα της χώρας στον Έβρο ήταν μία τελείως αυτονόητη απόφαση για μένα. Είχαμε μία πληροφόρηση για το τι θα συνέβαινε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, συγκρίνοντας τις σχετικές αποφάσεις με τις αποφάσεις για την πανδημία. Επίσης, είπε ότι ως προς την υλοποίησή της, η πιο δύσκολη απόφαση ήταν το άνοιγμα ξανά της οικονομίας με την προστασία της δημόσιας υγείας γιατί απαιτήθηκαν πολλή δουλειά, οργάνωση, σχέδιο και συνεργασίες πολλών φορέων και προσώπων.

Μητσοτάκης: Ο Ιούλιος θα είναι πολύ δύσκολος μήνας για τον ελληνικό τουρισμό
Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά από την επιδημία του κορωνοϊού.

Σχετικά με τα χθεσινά στοιχειά των νέων κρουσμάτων «είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα στα χερσαία σύνορα» όπως αποδείχτηκε είπε ο πρωθυπουργός.

«Αποδείξαμε ότι έχουμε -ως κράτος- τη δυνατότητα να φέρουμε σε πέρας τέτοιες δύσκολες ασκήσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι ο Ιούλιος θα είναι δύσκολος μήνας για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όσο οι ξένοι βλέπουν πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει επαγγελματικά το πρόβλημα του κορωνοϊού, θα προτιμούν τη χώρα μας. «Η αντιμετώπιση της πανδημίας εκπέμπει την εικόνα μίας σοβαρής χώρας», τόνισε και πρόσθεσε πως θα κλείσουν τα σύνορα με όποια χώρα έχει έξαρση κορωνοϊού

«Για τη Σερβία ενημερώσαμε και η απόφαση έγινε κατανοητή.Έχουμε ένα σύγχρονο αλγόριθμο που τον βελτιώνουμε και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις.»

Για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικού lockdown, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα ξανακλείσουμε τα σύνορα αν χρειαστεί. Αν δούμε έξαρση των επιδημιολογικών στοιχείων.

Μητσοτάκης: Μαθαίνουμε από τα λάθη μας
«Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα κάποιες επιλογές διοικήσεων νοσοκομείων, για τις οποίες υπογράμμισε ότι «παρείσφρυσαν ορισμένα στελέχη που δεν είχαν τις προδιαγραφές για να διοικήσουν νοσοκομείο, και το διορθώσαμε».

Ακόμη, ανέφερε πως η αντιπολίτευση πρέπει να ασκεί γόνιμη κριτική και να βοηθάει την κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της και παρέπεμψε στο θέμα των δωματίων καραντίνας, όπου -όπως είπε- «άκουσα την κριτική της αντιπολίτευσης και το διόρθωσα».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην αξιοκρατία και σημείωσε ότι στη «συντριπτική πλειοψηφία υπακούσαμε στον κανόνα της αξιοκρατίας και οι επιλογές προσώπων έγιναν αξιοκρατικα. Δεν προέρχονται όλοι από τη ΝΔ».

Μητσοτάκης για οικονομία: Όταν χρειαστεί να υπάρξουν και άλλα μέτρα στήριξης, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η προσοχή της κυβέρνησης είναι απόλυτα προσανατολισμένη στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία. «Όταν χρειαστεί να υπάρξουν και άλλα μέτρα στήριξης, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Όπως επισήμανε, «πρώτη προτεραιότητά μου είναι να προστατεύσω τις θέσεις εργασίας και να στηρίξω το εισόδημα των Ελλήνων»

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί και από την αποτελεσματικότητά της να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός και σημείωσε ότι πριν από την πανδημία η οικονομία πήγαινε πολύ καλά. «Σε μεγάλο βαθμό, η κυβέρνηση θα κριθεί από τη δυνατότητά της να χειριστεί αυτήν την κρίση. Είναι κακόβουλος όποιος χρεώνει την κρίση στην κυβέρνηση. Η οικονομία πήγαινε πολύ καλά πριν τον κορωνοϊό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η πρόκληση των επόμενων 12 μηνών είναι η απορρόφηση των κραδασμών της οικονομικής κρίσης και «να κάνουμε αλλαγές που υπάρχουν στο οικονομικό μας πρόγραμμα».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι στους 12 μήνες η κυβέρνηση παρήγαγε 85 νομοσχέδια. «Κάναμε αντιμετώπιση κρίσεων», είπε. «Ξεκινήσαμε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα», συμπλήρωσε παραμένοντας στο θέμα της οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι «βελτιώθηκε η κατάσταση στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας».

«Παρά τις δυσκολίες, είμαστε συνεπείς απέναντι στο ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που δώσαμε», είπε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υποστήριξε την οικονομία με ένα συνολικό πακέτο 24 δισ. ευρώ. «Θα υποστηρίξουμε την οικονομία μέχρι να έλθουν τα νέα χρήματα από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ», συνέχισε, λέγοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός και οι υφιστάμενοι ευρωπαϊκοί πόροι θα στηρίξουν την οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι όλες οι χώρες θα βρεθούν με έλλειμα, αλλά η διαφορά είναι ότι τώρα δανείζεται η Ευρώπη και όχι τα κράτη ξεχωριστά.

Τόνισε ότι το προσεχές διάστημα, και με την απουσία του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων από τον τουρισμό, «ο κρατικός προϋπολογισμός και οι υφιστάμενοι ευρωπαϊκοί πόροι θα στηρίξουν την οικονομία. Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας τον τουρισμό. Υπάρχουν απώλειες, ο χεμώνας θα είναι δύσκολος αλλά το κράτος έσκυψε πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων. Τα στοιχεία από την Εργάνη δεν είναι τόσο αποκαρδιωτικά, όπως σε άλλες χώρες».

Για τα περιστατικά συνωστισμού
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόσο ως προς την επάρκεια του συστήματος υγείας όσο και ως προς την συσσωρευμένη αποκτηθείσα εμπειρία. «Θα έχουμς περισσότερα κρεβάτια εντατικής. Είμαστε πολύ πιο έμπειροι στο θέμα του κορονοϊού, θα έχουμε κάποια θεραπευτικά πρωτόκολλα και ελπίζω ότι θα έχουμε το εμβόλιο στο επόμενο εξάμηνο», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε αναμενόμενη τη χαλάρωση του κόσμου, κάτι που συμβαίνει, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Σχετικά με τα περιστατικά συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια είπε: «Ανησυχώ από την κοινωνική χαλάρωση που βλέπω, αλλά τη θεωρώ αναμενόμενη. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας να είμαστε υπεύθυνοι». «Μας προβληματίζουν, το έχουμε συζητήσει με ειδικούς και χρειάζεται προσοχή, αλλά δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση απαγόρευσης. Θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση»,είπε επίσης. Ακόμη, σημείωσε ότι ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι θα καταργηθεί και δεν θα χρειαστεί να πάμε ξανά σε καραντίνα, αφού το κόστος για την οικονομία είναι τόσο μεγάλο που δεν τον αντέχει καμία οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα υπάρξουν -εάν χρειαστεί- στοχευμένες κινήσεις σε επίπεδο καραντίνας.

Τέλος, για το ζήτημα του κορονοϊού υπεραμύνθηκε της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο θέμα της υγείας, γιατί -όπως υποστήριξε- ο ιδιωτικός τομέας έχει την τεχνογνωσία.

«Μπορούμε να περάσουμε ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι αποφεύγοντας τις λίγες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν θέμα στη δημόσια υγεία. Διαχειριζόμαστε τα εισαγόμενα κρούσματα με επαγγελματισμό και επιτυχία. Η εκτίμησή μου είναι ότι δε θα χρειαστεί να πάμε ξανά σε γενική καραντίνα. Μπορεί να πηγαίνουμε σε στοχευόμενες καραντίνες.»

Για το άνοιγμα των σχολείων ο πρωθυπουργός είπε ότι «τα σχολεία θα ξανανοίξουν, αλλά αν έχουμε κρούσμα σε ένα σχολείο δεν θα τα κλείσουμε όλα.»
Μόνο ένα δεύτερο κύμα πολύ έντονο θα οδηγούσε σε δεύτερο κλείσιμο της χώρας, είπε.

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου μετά την επιτυχία στον Έβρο
Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο είχαν διακοπεί «όχι με δικιά μου υπαιτιότητα». Πρόσθεσε ότι αυτό έγινε μετά τον Έβρο και χαρακτήρισε σημαντικό «ότι μπορούμε να μιλάμε και για θέματα χαμηλής πολιτικής».

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ένα μείζον θέμα συζήτησης με τον Τουρκία, το ζήτημα καθορισμού της ΑΟΖ, όπου «έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση «να μην υπάρχει ένταση που να καθιστά τον διάλογο αδύνατο» και συμπλήρωσε πως «η σύναψη του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου επηρεάζει τις συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι σύμμαχος της χώρας μας είναι η ΕΕ.

«Δεν είναι απολύτως ακριβές ότι μεσολάβησε η Μέρκελ για την επικοινωνία. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές ως προς την επικοινωνία μας. Ο οργανωμένος διάλογος μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας είναι πολύ διαφορετικός όμως», ανέφερε και έστειλε ένα μήνυμα προς την Τουρκία: «Η στάση της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο δεν μπορεί να μην έχει επιπτώσεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επικίνδυνη αυτοεκπληρούμενη προφητεία» τα περί θερμού επεισοδίου το φθινόπωρο και είπε πως η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι θα υπεραπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της με όποιο τρόπο κριθεί κατάλληλος, «αλλά αυτήν τη στιγμή μιλάει η διπλωματία. Επιμένω στη διπλωματική επίλυση όλων των διαφορών, με σημαντικότερη αυτή του καθορισμού της ΑΟΖ».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχει βασική συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη γραμμή που πρέπει να τηρήσουμε στα κρίσιμα εθνικά θέματα και συμπλήρωσε πως δεν υπήρχε η ίδια σύμπνοια στο μεταναστευτικό. Χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό κεκτημένο» το να προστατεύουμε τα σύνορά μας και στο μεταναστευτικό, ενώ υποστήριξε ότι οι προσφυγικές ροές είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

«Αδιανόητο να επαναλαμβάνονται οι καταγγελίες για τη στάση των Ελλήνων στον Έβρο. Δεν ξέρουν ποιος οργάνωσε την επιχείρηση παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά εδάφη;», τόνισε και εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος.

Όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο αναπόφευκτα θα έχει επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσέθεσε.

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, που είναι αδιαμφισβήτητα, με όποιο τρόπο κριθεί κατάλληλος. Επιμένω στη διπλωματική επίλυση. Προχωράει ο φράχτης στον Έβρο.»

Σχετικά με την κατάσταση που ξέσπασε στον Έβρο και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφαση ήταν τελείως αυτονόητη. «Ο Έβρος ήταν στο δικό μου μυαλό τελείως αυτονόητη απόφαση. Δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα. Αντίθετα για το κλείσιμο της χώρας έπρεπε να συζητήσω και να συλλέξω αποφάσεις. Συζήτησα με τον κ. Τσιόδρα.»

Ως προς την υλοποίηση της η πιο δύσκολη απόφαση ήταν το άνοιγμα ξανά της χώρας, υποστήριξε στη συνέχεια.

menclinic

«Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε εις πέρας τέτοιες δύσκολες ασκήσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας