Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως περισσότερα από 2.760.000 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Ως σήμερα, περισσότεροι από 762.000 ανάρρωσαν από τον Covid-19. Ως σήμερα, σε όλο τον κόσμο 193.148 έχασαν τη ζωή τους.

27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε 27 νέα κρούσματα στη χώρα, με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.490 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 55,6% είναι άνδρες, ενώ 580 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, οι ασθενείς Covid-1 που παραμένουν διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 48, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, 13 είναι γυναίκες, ενώ το 88% παρουσιάζει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 60 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ της χώρας.

5 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 5 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να ανέρχονται σε 130, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90% παρουσίαζαν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί 61.407 κλινικά δείγματα για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Νωρίτερα σήμερα, στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και «Αττικόν».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

«Κλειστά τα τζαμιά -Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους»

Στην υπενθύμιση ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό προχώρησε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού, η ΚΥΑ ισχύει για όλα τα δόγματα. «Απαγορεύονται παρουσία κοινού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας. Επιτρέπεται η τέλεση από θρησκευτικό λειτουργό. Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο -Καραδοκούν λόγοι αναζωπύρωσης
Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι. «Ο καλός καιρός μας προσκαλεί να βγούμε από το σπίτι. Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 4 Μαΐου. Δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση. Σε κάθε γωνιά της χώρας καραδοκούν λόγοι και αιτίες για αναζωπύρωση», προειδοποίησε.

Αναφορικά με την δομή Υγείας στα δυτικά προάστια, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι «σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα. Διερευνάται το σύνολο των επαφών. Προσοχή στη διαδικασία μετάβασης από και προς την κλινική. 39 συνεργαζόμενοι γιατροί τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι παρατείνεται ως τις 3 Μαΐου ο περιορισμός που ισχύει ήδη από Δευτέρα ως Παρασκευή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας αναμένει τους φακέλους όλων των ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κλιμάκιο της οποίας μετέβη σήμερα στην κλινική.

Πηγή: iefimerida.gr

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας