41 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης μέχρι αυτή τη στιγμή.Πληροφορίες του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι περισσότεροι από 150 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τη Δευτέρα, μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στη Λαμία. Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση. Οπως αναφέρει το Lamia Report πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα θανάτου από τον ιό στην πόλη.

Στη Λαμία υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης και οι ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Δύο εξ αυτών παραμένουν εκεί από την προπερασμένη εβδομάδα.

Καταγγελία-σοκ: Νοσοκομειακοί γιατροί λένε σε ασθενείς να μην εμβολιαστούν για τη γρίπη

Την ίδια ώρα, σοκάρει η καταγγελία του υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ότι νοσοκομειακοί γιατροί στο νησί αποτρέπουν ασθενείς από τον εμβολιασμό για τη γρίπη, τη στιγμή που καταγράφονται απανωτά κρούσματα σε σχολεία.

Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV δήλωσε ότι υπάρχουν γιατροί νοσοκομείων που όχι μόνο δεν εμβολιάζονται οι ίδιοι αλλά «αποτρέπουν ή δεν συστήνουν τον εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας τέτοια περιστατικά». «Αυτοί οι συνάδελφοί είτε είναι επικίνδυνα αδαείς και άσχετοι, ή ασυνείδητοι. Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων», συμπλήρωσε ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Κρήτης.

Δέκα νέα κρούσματα σε δημοτικά σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα, νέα κρούσματα γρίπης, τύπου Η1Ν1, καταγράφονται σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου Κρήτης, με τους μαθητές, ανάλογα με την κλινική τους εικόνα, είτε να εισάγονται σε νοσοκομεία, είτε να παραμένουν στο σπίτι.

Οπως ανέφερε, μιλώντας στο neakriti, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κωνσταντίνος Θεοφάνους «υπάρχουν κρούσματα γρίπης που έχουν εξακριβωθεί και αφορούν μαθητές δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για 10 περίπου περιστατικά που χαρακτηρίζονται ήπιας μορφής».

Πολάκης: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την γρίπη»

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με επίσημο δελτίο Τύπου από το υπουργικό γραφείο, που ανήρτησε στο Facebook, εμμένει στις δηλώσεις του για την γρίπη για την οποία δήλωνε πως «δεν είναι και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε» και επιτίθεται εκ νέου στα ΜΜΕ.

Οπως επισημαίνει, «δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων», επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αναλυτικά:

«Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !»

Ανοχύρωτος ο πληθυσμός απέναντι στη γρίπη – Ανεμβολίαστο το 75% των ασθενών

Τη στιγμή που η γρίπη προελαύνει στην Ελλάδα, το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει στην ανησυχητική διαπίστωση ότι ο πληθυσμός παραμένει «ανοχύρωτος», καθώς πάνω από 8 στους 10 που κατέληξαν από επιπλοκές του ιού, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Οι επιστήμονες καταγράφουν σταθερά αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης σε όλες τις ηλικίες. Πρόκειται για βρέφη κάτω του ενός έτους και ανθρώπους μέχρι και 90 ετών.

Το «ένοχο» στέλεχος του ιού, που έχει απομονωθεί εργαστηριακά είναι το ΑΗ1Ν1 pdm09. Το συγκεκριμένο στέλεχος καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο που κυκλοφορεί στο εμπόριο, όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την πλειονότητα των ανθρώπων, ακόμη και από άτομα που υπάγονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των περαστικών και οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια όταν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Επισημαίνουν ότι η χρήση αντιικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται μετά από ιατρική εκτίμηση.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας