Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η νέα κακοκαιρία «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό της χώρας μας, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία χθες έγινε αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ σήμερα Τετάρτη θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Σχήμα 1. Αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 14/02

Σήμερα και αύριο Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα εντοπίζονται από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, καθώς και το Αιγαίο.

Σχήμα 2. Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ την Τετάρτη 13/02 (αριστερά), και την Πέμπτη 14/02 (δεξιά)

Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από σήμερα το πρωί έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Σχήμα 3. Η κατανομή των βροχοπτώσεων το βράδυ της Τετάρτης 13/02

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας