«Για εμάς δεν υπάρχει ανάκαμψη και ανάπτυξη χωρίς την κοινωνία και χωρίς τους εργαζόμενους. Διότι, δεν βγαίνεις από την κρίση με τον ίδιο τρόπο που μπήκες. Δεν μπορεί, τα άτομα, οι ομάδες και οι τάξεις που υπέφεραν από την κρίση, να μην έχουν το πρόσωπό τους μπροστά στην ανάπτυξη που υποσχόμαστε, και ήδη έχουμε πάρα πολύ θετικά στοιχεία για αυτό».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες Τετάρτη (3/4) σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα, την οποία οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επεσήμανε ότι «μπορείς να έχεις ένα έργο και συγκεκριμένο προσανατολισμό με ορατό αποτέλεσμα, για αυτό και παλέψαμε ώστε να έχουμε μέριμνα για την κοινωνία, και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες». 

Επίσης, πρόσθεσε ότι «μέσα στο 2019, είχαμε συγκεκριμένες δυνατότητες για αυξήσεις δαπανών και μειώσεις των φόρων και τις υλοποιήσαμε, αφού η στρατηγική ήταν τα μισά να είναι από την πλευρά του κοινωνικού κράτους για την ενίσχυσή του, και τα άλλα μισά για την ενίσχυση της ανάπτυξης, με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».

Παράλληλα, τόνισε ότι «κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη, με μειώσεις φόρων, καθώς η αναπτυξιακή μας στρατηγική δεν στηρίζεται μόνο σε αυτές τις μειώσεις, αλλά η συμμαχία μας με τα μεσαία στρώματα βασίζεται στην ανάπτυξη, δηλαδή στην κατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ με διαφάνεια προς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στις πρωτοβουλίες για τον χρηματοοικονομικό τομέα».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, «η κοινωνία και η οικονομία πάνε μαζί, για αυτό και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής μας, ώστε να διεκδικήσουν το κομμάτι της ανάπτυξης που τους αναλογεί».

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας