Με κεντρικούς ομιλητές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της «Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν, πραγματοποιείται απόψε, στην Αθήνα, η εκδήλωση «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη». 

Στο πάνελ των ομιλητών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε η Λούκα Κατσέλη, είναι «να τεθούν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να αναζητηθούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Εκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής -στην οποία συν-προεδρεύει η κυρία Κατσέλη- για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο, «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν και ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας “Progressive Society” των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρσελ Μερς, θα μιλήσουν για την «Ευρώπη 2019-2024: οι προκλήσεις της ατζέντας για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Οπως δήλωσε η συν-πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής, Λούκα Κατσέλη, σε χθεσινή συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Έκθεση αυτή φιλοδοξεί, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων Ευρωεκλογών, να ανοίξει έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης».

«Το κεντρικό μήνυμα», σημείωσε, «είναι ότι μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή: μια Ευρώπη που προάγει την ευημερία για όλους και όχι για τους λίγους, μια Ευρώπη συμμετοχική, δίκαιη και βιώσιμη που θα κάνει τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Υπογράμμισε επίσης στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο πως η ζοφερή πραγματικότητα στην Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπιστεί «εφόσον οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις ξεπεράσουν παραδοσιακούς κομματικούς ανταγωνισμούς και τις αψιμαχίες, συσπειρωθούν γύρω από ένα αξιόπιστο αλλά ριζοσπαστικό πρόγραμμα και προωθήσουν μέτρα και πολιτικές όπως αυτά που προτείνονται στην Έκθεση». Σημείωσε δε, ότι οι τεράστιες προκλήσεις «υπερβαίνουν εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και σκοπιμότητες».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 17:30.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας